Magyar foci sport

Az UEFA-kupa-menetelés egyik hősét gyászolja Fehérvár

Legendáját gyászolja a fehérvári futballcsapat, 60 évesen elhunyt idősebb Horváth Gábor. Horváth a klub utánpótlásából felkerülve 1979-ben, 20 évesen a Dunaújváros elleni 3-2-es győzelem alkalmával debütált a felnőttcsapatban.

A következő idénytől alapembere lett a csapatnak, amellyel két bajnoki bronzérmet szerzett, játszhatott Magyar Kupa-döntőben és részese volt a felejthetetlen UEFA-kupa-menetelésnek, amikor a Videoton egészen a döntőig jutott, kiejtve többek között a PSG-t, a Manchester Unitedet és a Partizant.

Végh Tiborral és Burcsa Győzővel együtt ő volt a harmadik olyan játékos, aki akkor mind a 12 kupameccsen pályára lépett.

A korábbi kiváló védő 317-es NB I-es bajnokit játszott le fehérvári színekben, de később több pozícióban is szolgálta a klubot, volt technikai vezető, utánpótlásedző és irányította a női csapatot is, írja a Fehérvár honlapja.

Kiemelt kép: https://www.molfehervarfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!