Magyar foci sport

Böde Dániel gyomorideggel készül a Fradi ellen

A Paks labdarúgója elárulta, van már benne drukk a korábbi csapata elleni szombati bajnoki előtt.

Több izgalmasnak ígérkező párharccal folytatódik az OTP Bank Liga, de Böde Dániel miatt a Paks–Ferencváros mérkőzés lehet a hatodik forduló egyik legpikánsabb összecsapása. A csatár 2012 nyarán éppen az atomvárosiaktól igazolt az FTC-hez, és saját bevallása szerint az elején picit el volt veszve a fővárosban, az első ferencvárosi gólja sem jött azonnal.

Az első öt fordulóban nem szereztem gólt a Fradiban, a hatodikban viszont sikerült, most ugyanez a helyzet itt Pakson is, bízom benne, hogy most sikerül betalálnom

– mondta az M4 Sportnak a csatár.

„Amikor megvolt az első ferencvárosi gól, utána megnyugodtam és jött a többi, szépen lassan elfogadott mindenki. Meg akartam mutatni, hogy ki vagyok, de soha senkire nem akartam hasonlítani, meg sem fordult a fejemben, hogy én legyek az új Albert Flórián.”

Bödét végül nemhogy elfogadták a drukkerek, egyenesen közönségkedvenc lett az Üllői úton, ahol gólkirály és az év játékosa is lett, de a csapatsikerekből is kijutott neki, kétszer bajnok, háromszor Magyar Kupa-győztes lett a Fradival.

Szerződést hosszabbított alapemberével a Ferencváros
Sigér Dávid nemrég a válogatottban is bemutatkozott.

„Hét év alatt rengeteg élményem volt a szurkolókkal. Az utolsó pár hét, mikor a Fradiból távoztam, az olyan élmény volt, hogy mindenkinek azt kívánom, éljen át hasonlót, mert ezért tényleg érdemes elkezdeni focizni. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy a Ferencváros mezét felhúzhassa, meg az sem, hogy a tábor így szeresse.”

Most azonban nem tagadja, ha liftező gyomorral is, de arra készül, hogy elszomorítsa korábbi csapattársait, a Ferencváros-híveket, no meg a vezetőedzőt.

Szerhij Rebrov egy kiváló edző, a profizmus jellemzi, sokat tanulhatnak tőle a játékosok, de most ellenfélként találkozunk, s bízom benne, most én tudok majd neki újat mutatni a pályán. Már van bennem egy kis gyomorideg, amit próbálok leplezni, de ahogy közelebb lesz a meccs, biztos úgy nő majd bennem ez a drukk.

A csatár azért is éhes a gólra, s szeretne újra jó teljesítményt nyújtani, mert nem tett még le róla, hogy újra pályára léphessen a nemzeti csapatban.

„Mindig is célom volt, hogy válogatott legyek. Most 32 éves vagyok, és bízom benne, hogy ha megtalálom a góllövő cipőmet és olyan teljesítményt nyújtok, akkor újra felhúzhatom a nemzeti mezt.”

Kiemelt kép: M4 Sport

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!