Magyar foci

Böde Dániel gyomorideggel készül a Fradi ellen

A Paks labdarúgója elárulta, van már benne drukk a korábbi csapata elleni szombati bajnoki előtt.

Több izgalmasnak ígérkező párharccal folytatódik az OTP Bank Liga, de Böde Dániel miatt a Paks–Ferencváros mérkőzés lehet a hatodik forduló egyik legpikánsabb összecsapása. A csatár 2012 nyarán éppen az atomvárosiaktól igazolt az FTC-hez, és saját bevallása szerint az elején picit el volt veszve a fővárosban, az első ferencvárosi gólja sem jött azonnal.

Az első öt fordulóban nem szereztem gólt a Fradiban, a hatodikban viszont sikerült, most ugyanez a helyzet itt Pakson is, bízom benne, hogy most sikerül betalálnom

– mondta az M4 Sportnak a csatár.

„Amikor megvolt az első ferencvárosi gól, utána megnyugodtam és jött a többi, szépen lassan elfogadott mindenki. Meg akartam mutatni, hogy ki vagyok, de soha senkire nem akartam hasonlítani, meg sem fordult a fejemben, hogy én legyek az új Albert Flórián.”

Bödét végül nemhogy elfogadták a drukkerek, egyenesen közönségkedvenc lett az Üllői úton, ahol gólkirály és az év játékosa is lett, de a csapatsikerekből is kijutott neki, kétszer bajnok, háromszor Magyar Kupa-győztes lett a Fradival.

Szerződést hosszabbított alapemberével a Ferencváros
Sigér Dávid nemrég a válogatottban is bemutatkozott.

„Hét év alatt rengeteg élményem volt a szurkolókkal. Az utolsó pár hét, mikor a Fradiból távoztam, az olyan élmény volt, hogy mindenkinek azt kívánom, éljen át hasonlót, mert ezért tényleg érdemes elkezdeni focizni. Nem sok játékosnak adatik meg, hogy a Ferencváros mezét felhúzhassa, meg az sem, hogy a tábor így szeresse.”

Most azonban nem tagadja, ha liftező gyomorral is, de arra készül, hogy elszomorítsa korábbi csapattársait, a Ferencváros-híveket, no meg a vezetőedzőt.

Szerhij Rebrov egy kiváló edző, a profizmus jellemzi, sokat tanulhatnak tőle a játékosok, de most ellenfélként találkozunk, s bízom benne, most én tudok majd neki újat mutatni a pályán. Már van bennem egy kis gyomorideg, amit próbálok leplezni, de ahogy közelebb lesz a meccs, biztos úgy nő majd bennem ez a drukk.

A csatár azért is éhes a gólra, s szeretne újra jó teljesítményt nyújtani, mert nem tett még le róla, hogy újra pályára léphessen a nemzeti csapatban.

„Mindig is célom volt, hogy válogatott legyek. Most 32 éves vagyok, és bízom benne, hogy ha megtalálom a góllövő cipőmet és olyan teljesítményt nyújtok, akkor újra felhúzhatom a nemzeti mezt.”

Kiemelt kép: M4 Sport

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik