Magyar foci

Olaszországból igazolt magyar csatárt a Fehérvár

A Mol Fehérvár csapata leszerződtette Szabó Leventét, aki az elmúlt éveket Olaszországban, az Atalanta és a Genoa utánpótlásában töltötte. A 20 éves, többszörös magyar utánpótlás-válogatott csatár elmondta, Vidi-drukker volt gyerekkorában (Székesfehérváron született, Sárbogárdon nőtt fel), Sárszentmiklóson kezdett focizni, csapattársa volt Szoboszlai Dominiknek a Videoton FC Főnixben, majd éveket töltött el a Győri ETO-nál.

2015-ben igazolt az Atalantához, ahol U17-es bajnok volt, a Genoában pedig az U19-es csapat tagja volt, de a fehérvári klubhonlapnak elmondta, ebben az időszakban sokat töltött a Serie A-s kerettel is az edzéseken.

Célom, hogy szép lassan beépüljek a MOL Fehérvár FC első csapatába és minél több játéklehetőséghez jussak, minél több góllal segítsem az együttest

mondta Szabó.

Kovács Zoltán sportigazgató arról beszélt, hogy több NB I-es klub is meg akarta szerezni a játékost, örülnek, hogy végül őket választotta.

„Vérbeli, klasszikus csatár, akiben rengeteg potenciál rejlik. A folyamatos játéklehetőséget biztosítandó a közeljövőben a kooperáció keretein belül a Budaörsnél fog készülni, de biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül bemutatkozhat a Vidi első csapatában is” – mondta Kovács.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik