Magyar foci

Kifütyült himnuszról és pokoli katlanban aratott győzelemről ír a szlovák sajtó

Óriási győzelemként, halott poraiból való feltámadással jellemezte a szlovák sajtó a labdarúgó-válogatott hétfői esti, budapesti győzelmét. Szlovákia a pénteki, horvátoktól elszenvedett 4-0-s vereség után 2-1-re nyert a Groupama Arénában, és nem csupán életben tartotta továbbjutási esélyeit, de meg is előzte a magyarokat.

Eb-selejtező: fájó vereség, itthon is kikaptunk Szlovákiától
Hiába Szoboszlai Dominik parádés gólja, fontos mérkőzést veszített el a magyar labdarúgó-válogatott.

Róbert Bozeník mindent eldöntő góljával Szlovákia egy pokoli katlanban legyőzte Magyarországot

– írta a Sport.sk portál.

A lap kiemelte, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a szlovák himnuszt, és furcsállotta, hogy a vendégszurkolóknak fenntartott szektort is kordonnal kellett elválasztani, hiszen oda felvidéki magyarok is érkeztek.

A Newcastle United kapusa, Martin Dúbravka úgy fogalmazott, megérti, hogy a futball felkorbácsolja az érzelmeket, de a nemzeti himnuszoknak mindig meg kell adni a tiszteletet.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

„A horvátok elleni vereség után a lehető legjobban reagáltunk. Kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk, amelyet bármelyik csapat megnyerhetett volna, nagyon örülök, hogy végül nekünk sikerült ez” – mondta.

Hozzátette, a szurkolók nagyszerű hangulatot teremtettek. „Sajnos a mérkőzés során különféle dolgokat dobáltak be, érméket, üveget, diót. Ha mindent összegyűjtök, összejött volna egy kis vacsora.”

Az első gólt szerző Robert Mak a Pravda.sk-nak szintén elismerte, nem hallotta a himnuszt a sípolás és fütyülés miatt. „Nem tudtam énekelni sem. De bennünket már a bemelegítés alatt ért hangulat is motivált, mondtuk egymásnak, hogy jobbak vagyunk, és nyerhetünk.”

Győztes gólt szereztem, de ez a meccs nem rólam szól. A csapat kilencven percig át úgy dolgozott, mint egy gép. Elképesztő. A gól előtt elsősorban a labda jó átvételére koncentráltam, a találatomat a kórházban lévő édesapámnak küldeném

nyilatkozta Róbert Bozeník.

A Sport7.sk azt írta: “Nagy győzelem Budapesten. Szlovákia közelebb került az Európa-bajnoksághoz”, míg a Sme tudósításának címe azt emelte ki, hogy „a szlovákok kulcsfontosságú mérkőzésen győzték le a magyarokat.”

Kiemelt fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik