Magyar foci

Felállt a horvátok elleni sokkból, nyerni akar a szlovák válogatott

Ugyan négy meccséből kettőt elveszített, múlt pénteken ráadásul hazai pályán kapott egy sima négyest a horvátoktól, mégis él a szlovák válogatott Európa-bajnoki reménye.

A Pravda.sk szerint ehhez az első feltétel az, hogy hétfőn Budapesten nyerni kell. Egy újabb vereséggel ugyanis már csak a csodában lehetne bízni. Pavel Hapal szövetségi kapitány már a dupla párharc előtt arra figyelmeztetett, hogy a budapesti meccs lesz a fontosabb:

A magyarországi mérkőzés döntő jelentőségű lehet. Egyszer már legyőztük ellenfelünket, így egy újabb siker nagy előrelépést jelentene vele szemben. Nyerni akarunk Budapesten!

Azzal a játékosok is tisztában vannak, hogy a horvátok elleni teljesítmény nem lesz elég. „Most el kell felejtenünk a tiszteletet és fokoznunk kell az agresszivitást. Otthon legyőztük a magyarokat, de az nem volt könnyű mérkőzés. Ez a mostani még nehezebb lesz” – mondta Milan Skriniar, az Inter középső védője.

A szlovákok attól tartanak, ha kikapnak, lehúzhatják a rolót
Kielemezték a horvátok elleni vereséget, de nem beszélték túl, hogy ne bizonytalanítsák el a játékosokat.

Martin Dúbravka kapus azt hangsúlyozta, hogy nincs még itt a fegyverletétel ideje.

Még mindig megvan az esélyünk a továbbjutásra. Minden mérkőzés más, miért ne nyerhetnénk Magyarországon?!

A csapatkapitány Marek Hamsík szerint el kell felejteni a pénteki rossz teljesítményt. „Minden meccs más és más, nekünk most pontokra van szükségünk. A magyar csapat megnyerte az eddigi otthoni mérkőzéseit, kellemetlen, agresszív ellenfél, erre fel kell készülnünk. Úgy gondolom, hogy felálltunk a horvát meccs utáni sokkból, és készen állunk a feladatra.”

A lapnak Hapal elmondta, a felállásban nem tervez radikális változást, talán egy vagy két helyen változtathat a legutóbbi kezdőcsapaton. Ami biztos, hogy a Hertha jobbhátvédje, Peter Pekarík vádlisérülés miatt nem játszhat.

A lap szavazásra bocsátotta a kérdést, sikerült-e a válogatottnak megszereznie a három pontot. Délelőtt 10 órakor a szavazatok 58 százaléka a vereségre, 29 százaléka a győzelemre voksolt, 13 százalék pedig döntetlent tippelt.

A szlovák válogatott összeállítása a Pravda.sk alapján

Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Lobotka, Gregus – Mak, Hamsík, Rusnák – Duris.

A Novy Cas egy rövid interjút közölt Marco Rossival, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn lesz 55 éves, és szeretné a születésnapján győzelemmel ünnepelni.

Mindannyian tudjuk, hogy mekkora a versengés a szlovákok és a magyarok között, és számunkra a szurkolók valóban a tizenkettedik játékosnak számítanak. Ugyanakkor arra kérem őket, hogy kerüljék ki az értelmetlen konfliktust és összecsapást, nem szeretnénk felesleges pénzbírságot vagy más büntetést. Nem akarunk üres lelátók előtt játszani

– mondta Rossi.

Dzsudzsák Balázs kéréssel fordult a szurkolókhoz
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya fontos dologra hívta fel a figyelmet a hétfő esti, Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt.

Kiemelt fotó: JOE KLAMAR / AFP

Olvasói sztorik