Magyar foci

Szoboszlai: Mindegy hova megyünk, három pont kell, és kész

A magyar labdarúgó-válogatott bár nem játszott rosszul, mégis kikapott 2-1-re Szlovákiától az Eb-selejtezőben egy olyan mérkőzésen, amelyen nem érdemelt vereséget. A mieink gólját a 18 éves Szoboszlai Dominik szerezte, aki szabadrúgásból tekert parádésan a felső sarokba.

A gólomnak örülök, de ez sem volt elég. Koncentrálunk a következő meccsekre. Nagyon akartuk a sikert, le a kalappal a csapat előtt, nagyot küzdött. A szerencse sem volt velünk, de most már mindegy előre nézünk, ezt a meccset elfelejtjük, és megyünk tovább

– mondta a meccset követően az M4-nek.

Szoboszlai gólja:

A góljáról elmondta, hogy szólt előre Baráthnak és Besének, hogy takarják a kilátást a kapus elől, de szerinte igazából mindegy is volt, hogy látja-e az ellenfél a labdát. Eddig mindig Dzsudzsák Balázs végezte el a pontrúgásokat, de most átengedte fiatalabb csapattársának a lehetőséget.

A folytatásról Szoboszlainak rövid, de biztató véleménye volt:

A következő meccseken mindegy hova megyünk, három pontot kell szereznünk, és kész.

Marco Rossi szerint a válogatott és a játékvezetők is követtek el hibákat
A magyar kapitány értékelte a szlovákok elleni vereséget.

Sallai Roland amiatt bosszankodott, hogy Szlovákia helyzet nélkül rúgott két gólt, a második után pedig visszaesett a magyar válogatott. A helyzetkihasználáson és az utolsó passzokon kell szerinte javítani. Megígérte, hogy nem adja fel a csapat, mert továbbra is van esély kijutni az Eb-re – amelynek egyik házigazdája Budapest lesz.

Baráth Botondot a végén kiállította a játékvezető, az M4 riportere megkérdezte a védőt, mi is történt pontosan.

Megkérdeztem, miért vette ezt kicsit kényelmesre. Folyamatosan mondogatta, ki fog állítani. Én csak megkérdeztem dolgokat, de úgy tűnik, hogy az új szabályok az ellenfélre nem vonatkoznak. Kicsit frusztrál, hogy legközelebb nem tudok segíteni a fiúknak, meg az eredmény is. végig mi irányítottunk, a végén voltak olyan periódusok, amikor elfáradtunk, de mi voltunk a veszélyesebbek

– mondta Baráth, aki hozzátette: a csapat mindent meg fog tenni Horvátországban azért, hogy pontot szerezzen, mert ez most már kötelező a válogatott számára.

Eredmény – Eb-selejtező, 6. forduló

Groupama Aréna, Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

 

Magyarország – Szlovákia 1-2 (0-1)

 

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár – Kleinheisler (Holender, 85.), Nagy Á. (Pátkai, 65.) – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Szlovákia: Dúbravka – Satka, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík – Rusnák, Bozenik (Duris, 77.), Mak (Haraslin, 86.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal

 

Gólszerző: Szoboszlai (50.) illetve Mak (40.), Bozenik (56.)

Sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai (53.), Baráth (54.), Nagy Á. (59.), Pátkai (69.)  illetve Satka (13.), Vavro (41.)

Piros lap: Baráth (90+5.)

 

A csoport állása: 1. Horvátország 10 pont (5 mérkőzés), 2. Szlovákia 9 (5), 3. Magyarország 9 (5), 4. Wales 6 (4), 5. Azerbajdzsán 1 (5)

Nyitókép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Olvasói sztorik