Magyar foci

Magyar Kupa: NB III-as ellenfelet kapott a Fradi és a Fehérvár is

A Ferencváros az Iváncs, a címvédő az Eger vendége lesz.

A címvédő MOL Fehérvár és valamint az Európa-liga csoportkörébe jutott Ferencváros is harmadosztályú ellenféllel találkozik a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában. A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a hétfői sorsoláson – amelyen a csapatokat az olimpiai bajnok Dunai Antal húzta ki – eldőlt, hogy a fehérváriak ellenfele az Eger, míg a bajnok ferencvárosiaké az Iváncsa lesz.

Dzsudzsák Balázs kéréssel fordult a szurkolókhoz
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya fontos dologra hívta fel a figyelmet a hétfő esti, Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt.

Az élvonalbeli csapatok most kapcsolódnak be a sorozatba, és a másodosztályban szereplő együttesekhez hasonlóan kiemeltek voltak a sorsoláson, tehát egymással nem kerülhettek össze. A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek, azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott klub játszik hazai pályán. A továbbjutás egy mérkőzősen dől el, amennyiben ez nem sikerül a rendes játékidőben, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj következik.

A Tállya KSE szerencsés volt: a Balmazújváros kizárása miatt erőnyerőként nem kell pályára lépnie ebben a fordulóban, így játék nélkül a következő körben folytatja szereplését – adta hírül az MTI.

A Magyar Kupa mérkőzéseit szeptember 21-én és 22-én játsszák. A Ferencváros és a ZTE – elhalasztott bajnoki találkozója miatt – szeptember 25-én lép pályára.

Magyar Kupa, 6. forduló, NB I-es csapatok párharcai:

Érdi VSE (NB III)–DVTK (NB I)
Putnok FC (NB III)–Paksi FC (NB I)
Dunaharaszti MTK (NB III)–Budapest Honvéd (NB I)
Iváncsa KSE (NB III)–Ferencvárosi TC (NB I)
Eger SE (NB III)–Mol Fehérvár FC (NB I)
Kiskunfélegyházi HTK (megye I)–ZTE FC (NB I)
Sárvár FC (NB III)–DVSC (NB I)
Bonyhád VLC (megye I)–Puskás Akadémia FC (NB I)
Pilisi LK-Legenda Sport (megye I)–Kisvárda Master Good (NB I)
Hévíz SK (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC (NB I)
FC Hatvan (NB III)–Újpest FC (NB I)
Soltvadkerti TE (megye I)–Kaposvári Rákóczi FC (NB I)

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik