Magyar foci

Macedón válogatott játékost igazolt a DVTK

Mirko Ivanovszki az új szerzemény.

Észak-macedón válogatott támadót igazolt a Diósgyőri VTK – derült ki a klubhonlap beszámolójából. Mirko Ivanovszki a nemzetközi kupákban is szerzett rutint, a Makedonijával és a Videotonnal a BL selejtezőjében, az Astra Giurgiu színeiben az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Az előző évben a Hajduk Split csapatával az Európa Liga selejtezőjében is játszott.

Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni. Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát. Annyit megígérhetek, hogy száztíz százalékot fogok kiadni magamból minden tréingen és minden mérkőzésen, valamint szeretnék minél több gólt lőni, egyszóval azt akarom csinálni, ami a dolgom, és amiért leszerződtettek. Négy esztendővel ezelőtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata. Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni

– nyilatkozta Mirko Ivanovszki.

Ivanovszki hazájában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, a macedón élvonalban játszott a Pelister Bitola és a Makedonija csapataiban. Utóbbival bajnokságot nyert, így szerepelhetett a BL selejtezőjében is. 2010-ben leigazolta a cseh Slavia Praha, majd Lengyelországban az Arkadia Gdynia, Romániában pedig a Astra Giurgiu és a CFR Cluj támadójátékát erősítette – előbbivel az Európa Liga csoportköréig is eljutott – mielőtt leigazolta a Videoton. Mivel tagja volt a fehérváriak második bajnokcsapatának, így pályafutása során második alkalommal szerepelhetett a BL selejtezőiben. A Videotonból Törökországba vezetett az útja, az elmúlt három esztendőt pedig a horvát első osztályban töltötte a Slaven Belupo Koprivnica és a Hajduk Split csapatainál.

A DVTK szurkolói a 12-es számú mezben láthatják a pályán. Amennyiben Feczkó Tamás vezetőedző úgy dönt, akár már a péntek esti KBSC elleni felkészülési mérkőzésen is.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Olvasói sztorik