Magyar foci

Nyolc hétre dőlt ki a Honvéd játékosa

Nem érkeztek túl jó hírek Ikenne-Kingről. Kovács Nikolasz viszont egészséges.

A szezon eddigi részét tekintve elátkozott poszt a jobb oldali védőé, hiszen Mohamed Mezghrani keresztszalag-szakadással dőlt ki, a helyére beugró Kovács Nikolasznak egy ártalmatlan helyzetben fordult ki a bokája, legutóbb pedig (az Újpest ellen) George Ikenne-King szenvedett Achilles-ín sérülést – emlékezett vissza a Budapest Honvéd hivatalos honlapja, amely jó hírrel is tudott szolgálni, Kingnek ugyanis nem szakadt el az Achilles-ína, így várhatóan „csak” nyolc hetet kell kihagynia a rehabilitációt máris megkezdő játékosnak.

S bár a kényszerhelyzetekben a bal oldali védő Eke Uzoma játszott a jobb oldalon, a három jobb oldali védőből egy újra egészséges, Kovács Nikolasz ugyanis már két meccset is játszott az NB III-as csapatban.

Ahogy dőlnek ki a játékosok, úgy tűnik, tényleg elátkozott posztról beszélünk, de remélem, nekem most már szerencsém lesz, felépültem, szeretnék egészséges maradni. Először öt-hat hét kihagyásról volt szó, szerencsére már hamarabb játszhattam, és két mérkőzésen pályára léphettem az NB III-as csapatban. Remélem, minél hamarabb keretben leszek és lehetőséget kapok, főleg így, hogy újabb jobbhátvéd bukott ki Ikenne-King személyében

– mondta Kovács Nikolasz, akinek a Zalgiris elleni vilniusi Európa-liga-selejtező előtti itthon műfüves edzésen fordult ki a bokája, s szenvedett részleges szalagszakadást.

A 20 esztendős labdarúgó elmondta, a félépülést követő időszakban eleinte még fájt a lába, de a bemelegítés után már jobb volt a helyzet, az edzések, meccsek után pedig rendszeresen kezelte az egészségügyi stáb. Így mostanra teljesen egészséges és fizikailag is utolérte magát.

Rossz volt kívülről nézni a csapatot, főleg a négy vereség alkalmából, az Újpest ellen viszont végre nyerni tudtunk. Egymásért, az edzői stábért is küzdöttünk, a csapatért küzdöttünk, rendkívül fontos győzelmet arattunk, amely nemcsak a klub, hanem a szurkolók miatt is sokat jelentett, hiszen rengetegen biztatnak minket, és ezt szeretnénk nekik meghálálni. Balszerencsés voltam a sérüléssel, hiszen jól ment a játék, bízott bennem az edző, de most már arra koncentrálok, hogy minél hamarabb visszaverekedjem magam a csapatba. Nem egyértelmű, hogy rögtön kezdő leszek, hiszen a három jobbhátvéden kívül más is játszott abban a pozícióban, szóval biztos vagyok benne, hogy meg kell küzdenem a helyemért. Az Újpest legyőzése erőt adhat a folytatásra, a Budafok ellen felszabadultan játszhatunk, mindenki lehetőséget kaphat, és jövő szombaton készen állunk majd az újabb bajnokira!

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik