Magyar foci

Próbajátékon bizonyíthat a klubnál a Haladás korábbi játékosa

Kristián Kolcák és Mihajlo Rjasko is teszteken vesz részt.

A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetben zajlik az élet a Szombathelyi Haladás háza táján. Noha az átigazolási időszak már augusztus 31-én lezárult, a csapat nélküli, szabadon igazolható játékosokat bármikor lehet szerződtetni – emlékeztetett a klub honlapja.

A hét forduló után a másodosztály 12. helyén álló szombathelyi zöld-fehéreknél egy ismerős arc is felbukkant a kedd délutáni tréningen. Próbajátékon szerepel az elmúlt bajnokságot Szombathelyen töltő szlovák belső védő, Kristián Kolcák. A 29 éves játékos kontraktusa június 30-án lejárt a vasiaknál, azóta nem volt csapata. A tesztre pedig azért van szükség, mert a jelenlegi vezetőedző, Supka Attila még nem dolgozott a játékossal.

Szintén próbajátékon van a Haladásnál a legutóbb Kisvárdán futballozó, de már szabadon igazolható ukrán belső védő, Mihajlo Rjasko. A 22 esztendős futballista 2017 februárjában szerződött a Kisvárdára, a másodosztályban másfél idény alatt 31 találkozón lépett pályára, két gólt szerzett. Aztán Rjasko tavaly nyáron súlyos térdsérülést szenvedett, így az ősszel az NB I-ben már nem játszhatott. Tavaszra felépült, de már nem kapott lehetőséget.

Kolcák és Rjasko egyaránt futballmagyarnak számít, utóbbinak magyar útlevele is van.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik