Magyar foci sport

Megvan az MTK ellenfele az ifi Bajnokok Ligájában

Kedd délután sorsolták ki az UEFA Ifjúsági Liga, vagyis az ifi BL párosításait. Magyarországot az MTK U19-es csapata képviseli, amely az első fordulóban a bosnyák HSK Zrinjskit kapta ellenfeléül.

A párharc első mérkőzésének október 2-án az MTK lesz a házigazdája, a visszavágót pedig október 23-án rendezik Mostarban. A továbbjutóra a második körben a svéd Elfsborg vagy a dán Midtjylland vár novemberben.

Szerencsére van időnk felkészülni. Komoly kihívás lesz, de mellette óriási élmény a játékosoknak. Kemény, fizikális stílusra kell készülnünk, nehéz mérkőzések várnak ránk

– idézi a klub honlapja a sorsolás után Pölöskei Gábor vezetőedzőt.

A felnőtt Bajnokok Ligája főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Ligában, így került a mezőnybe az MTK korosztályos együttese.

A főtáblás csapatok fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoport-másodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!