Magyar foci

Megvan az MTK ellenfele az ifi Bajnokok Ligájában

Kedd délután sorsolták ki az UEFA Ifjúsági Liga, vagyis az ifi BL párosításait. Magyarországot az MTK U19-es csapata képviseli, amely az első fordulóban a bosnyák HSK Zrinjskit kapta ellenfeléül.

A párharc első mérkőzésének október 2-án az MTK lesz a házigazdája, a visszavágót pedig október 23-án rendezik Mostarban. A továbbjutóra a második körben a svéd Elfsborg vagy a dán Midtjylland vár novemberben.

Szerencsére van időnk felkészülni. Komoly kihívás lesz, de mellette óriási élmény a játékosoknak. Kemény, fizikális stílusra kell készülnünk, nehéz mérkőzések várnak ránk

– idézi a klub honlapja a sorsolás után Pölöskei Gábor vezetőedzőt.

A felnőtt Bajnokok Ligája főtábláján szereplő 32 klub utánpótlás-csapatain túl az előző évi UEFA-együtthatók alapján a legjobb 32 ország U18-as bajnoka is részt vesz az Ifjúsági Ligában, így került a mezőnybe az MTK korosztályos együttese.

A főtáblás csapatok fiataljai ugyanazon csoportbeosztás alapján küzdenek a továbbjutásért, mint a felnőttek. A bajnoki ágon két oda-visszavágós kört rendeznek, amely után a nyolc továbbjutó a másik ág csoport-másodikjaival küzd meg a 16 közé jutásért.

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Olvasói sztorik