Magyar foci

Puskás-díjra jelölt játékost igazolt a Mol Fehérvár FC

Zsóri Dániel Debrecenből jött, egy Vidi-játékos ment a helyére.

A Mol Fehérvár FC, a DVSC és Zsóri Dániel megállapodása értelmében a fiatal támadó Székesfehérváron folytatja pályafutását – írja a fehérvári honlap.

Zsóri 2000. október 14-én született Nagyváradon. 11 éves korától öt éven keresztül a Békéscsaba utánpótlásában futballozott, innen került a Debreceni Labdarúgó Akadémiára.  2018. október 31-én mutatkozott be az első csapatban a Teskánd elleni kupamérkőzésen. Idén januárban írta alá első profi szerződését a DVSC-vel.

Nem vicc: a Chelsea-től vesz kölcsön középpályást a Fehérvár
Danilo Pantics négy éve igazolt a londoniakhoz, de mindig kölcsönadják.

Élete első NB I-es meccsét februárban a Ferencváros ellen játszotta, csereként beállva a ráadás perceiben 15 méterről győztes gólt szerzett, amelyet a szezon végén a 2018-2019-es idény legszebb NB I-es találatának választottak meg. A gólt jelölték a FIFA által létrehozott Puskás-díjra is.

Természetesen örültem a Vidi megkeresésének. Még tartott a tavaszi idény, amikor először szóba került ez a lehetőség, utána ez is adott egy kis extra motivációt a szezon hátralévő részére. Szerintem a Ferencváros elleni gólomon már sikerült túllépnem, ha még mindig azon nosztalgiáznék, az nagy probléma lenne. Inkább azon dolgozom napról-napra keményen, hogy minél jobb játékos legyek és minél több góllal segítsem a csapatomat, most már a Mol Fehérvár FC-t

– nyilatkozta Zsóri Dániel.

„Nemcsak a Vidi, hanem az egész magyar futball szempontjából bizakodásra adhat az okot, hogy egy újabb karakteres csatár bontakozott ki Debrecenben Zsóri Dani személyében. A fiatal támadó jó kezekben fejlődött a DVSC-nél, hosszú távon nagy erőssége lehet csapatunknak, de abban is biztos vagyok, hogy már most is segítségünkre lesz” – árulta el a sportigazgató, Kovács Zoltán.

A Vidihez és a DVSC-hez kapcsolódó hír még, hogy Bévárdi Zsombor a kölcsön után végleg Debrecenbe igazolt.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik