Magyar foci

Menedzsere elmondta, hová akar igazolni Szoboszlai

Topbajnokság topcsapata a cél.

A magyar válogatott Szoboszlai Dominik menedzsere igyekszik nem letörni ügyfele önbizalmát, annak ellenére, hogy Magyarországon sokszor összekeverik a magabiztosságot a nagyképűséggel. Esterházy Mátyás, az EM Sports Consulting Kft. ügyvezetője az egyre extrémebb átigazolási díjakról, és a magyar piac jelenlegi helyzetéről is nyilatkozott a VG.hu-nak.

Dominik, az édesapja és én együtt, közösen hozzuk meg a döntéseket. A játékos célja, hogy az öt topliga öt legjobb csapatának valamelyikéhez szerződjön. Az idei cél pedig az, hogy ez realitás legyen – minden apró döntést ennek szellemében hoztunk meg ezidáig.

Esterházytól megkérdezték, hogyan hat a jelenleg a Red Bull Salzburgban szereplő játékosra, amikor egy nagycsapat bejelentkezik érte.

„Akiért egy ilyen szintű klub komolyan érdeklődik, az már megfelelően egészséges önbizalommal rendelkezik. Egy ilyen kaliberű játékos énképét már nem az Arsenal érdeklődése határozza meg. Nekem az a feladatom, hogy ezt az önbizalomszintet megfelelő egyensúlyban tartsam. Hangsúlyozom, hogy eszem ágában sincs Dominik önbizalmát és a saját magáról kialakított képét letörni vagy visszafogni, mert soha nem a visszahúzódó, szerény emberekből lettek a világhírű sportolók.”

Tetszik Marco Rossinak korábbi játékosa formája
A magyar válogatott szövetségi kapitánya szót váltott a hétvégi bajnoki után Prosser Dániellel.

Kiemelt kép: Franz Kirchmayr / SEPA.Media / Getty Images

Olvasói sztorik