Magyar foci

Gulácsi előtt csak kilenc magyar jutott ilyen magasra

Gulácsi Péter szép kis ajándékkal lepte meg magát, a Bundesligában szereplő RB Leipzig kapusa ugyanis kapott gól nélkül tudta le századik meccsét a német élvonalban.

A lipcseiek az élvonalban abszolút újoncnak számító Union Berlin otthonában arattak 4-0-s győzelmet, és bár a hazaiaknak 13 próbálkozásuk is volt, Gulácsi nevét csak egy ízben lehetett olvasni a Kicker tudósításában, amikor egy beadás után kellett szögletre tisztáznia.

Vagyis nem állította a kiscsapat komoly feladat elé a magyar válogatott kapust, aki így sem unatkozott, 49 labdaérintése volt és 5,8 kilométert tett meg a meccs alatt.

Az MTK-nál nevelkedő, később a Liverpoolnál is szerencsét próbáló, majd a Leipzig előtt a Red Bull Salzburgnál szereplő Gulácsi a Nemzeti Sport számítása szerint a tizedik olyan magyar játékos lett, aki egy topligában eljutott legalább száz meccsig.

A rangsor élén Dárdai Pál áll, aki 286 bajnokit teljesített a Herthában, a dobogóra még Király Gábor (Hertha, Crystal Palace, Aston Villa), valamint Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, jelenleg Hoffenheim) fér fel.

De említsük meg a többi nevet is: Kubala László, Lisztes Krisztián, Puskás Ferenc, Gera Zoltán, Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás mondhatja még el magáról, hogy az öt legerősebb európai bajnokság valamelyikében száznál többször kapott lehetőséget.

Gulácsi egyébként az első játékosa az RB Leipzignek, aki százszor játszott a Bundesligában, és az élvonalba jutás óta folyamatosan az első számú kapusnak számít.

Sokat számított, hogy az első helyzetünket kihasználtuk, és utána kilencven percen keresztül koncentráltunk. Kapusként fontos, hogy ha ennyire kézben tartjuk a játékot, kapott gól nélkül zárjunk, most ez is összejött

értékelt a Nemzeti Sportban Gulácsi, aki tavaly az osztályzatok alapján a Bundesliga legjobbja lett, és 16 meccset hozott le kapott gól nélkül, amivel élen zárt a kapusok között.

Kiemelt kép: BRITTA PEDERSEN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik