Magyar foci

Lanzafame a Honvédból szeretne visszavonulni

Hazatéréshez hasonlította kispesti visszaigazolását a Fraditól távozó csatár.

Davide Lanzafame hazatéréshez hasonlította, hogy harmadszor is a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához igazolt, egyúttal kijelentette, a kispestiektől szeretne visszavonulni.

Egy átigazoláshoz két fél beleegyezése szükséges, ez történt a Ferencvárosnál. Azt kérem, ezt mindenki tartsa tiszteletben, sem egy másik csapat vezetőedzőjéről, sem a múltról nem szeretnék beszélni, sokkal inkább a jelennel és a jövővel akarok foglalkozni

– mondta keddi sajtótájékoztatóján az OTP Bank Liga elmúlt két idényének gólkirálya. Egyúttal leszögezte: ellenérzések nélkül távozott a zöld-fehérektől, akiknek drukkol az esti Bajnokok Ligája-selejtezőn, mert hatalmas siker lenne az egész magyar futball számára, ha továbbjutnának a Dinamo Zagreb ellen.

Az olasz csatár az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy voltak más lehetőségei, más országokból is, de úgy érezte, tartozik korábbi játékostársainak, a klubnak és a szurkolóknak is. Bevallása szerint döntését nagyban elősegítették az egyéves kitérője során bekövetkezett változások a klubnál.

Fantasztikus, európai színvonalú körülmények fogadtak itt az új utánpótlásközpontban, az új tulajdonosok személyében lelkes és hozzáértő embereket ismertem meg, Giuseppe Sannino vezetőedzőt pedig rátermett szakembernek tartom

– jelentette ki a 32 éves futballista, aki a kispesti drukkerek várható fogadtatásával kapcsolatban úgy vélekedett: nincs ráhatása, hogy miként köszöntik majd, de ő a pályán olyan teljesítményt szeretne nyújtani, hogy később mindenki örüljön a visszatérésének.

Lanzafame nem kívánt esélylatolgatásba bocsátkozni sem a Honvéd, sem a saját teljesítményét illetően. Azt mondta, ő akkor tud kiteljesedni, ha befogadó közegbe kerül, ahol élvezi az életet, és fordulóról fordulóra teljesít ahelyett, hogy magasztos célokat állítana maga elé.

„A sikerhez idő, munka és alázat kell” – mondta Lanzafame, aki elárulta: a térdsérülése már a múlté, így akár szombaton a Kisvárda ellen is bevethető lesz.

A legutóbbi idényben negyedik és kupadöntős Budapest Honvéd az Európa Liga selejtezőjében a második körben 11-esekkel búcsúzott a román Universitatea Craiova ellen, míg az NB I-ben két vereséggel rajtolt. Lanzafame először 2013 tavaszán játszott a Honvédban, majd 2016-ban tért vissza, s első teljes idényében rögtön bajnoki címet ünnepelhetett, majd a következő szezonban gólkirály lett kispestiként, tavaly nyáron pedig a Ferencvároshoz igazolt, ahol szintén bajnoki és gólkirályi címet ünnepelhetett.

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik