Magyar foci

Egy légiós is helyet kapott Gera válogatott keretében

Dániában vívják az első mérkőzésüket a huszonegy évesek.

A jövő héten kétnapos összetartással kezdi meg a közös munkát az U21-es válogatott. Gera Zoltán szerdán hirdetett keretet, melyben Bíró Bence, a portugál Guimares támadója is helyet kapott. A magyar fiatalok a 2021-es magyar-szlovén társrendezésű Európa-bajnokságra készülnek, a „bemutatkozó” összecsapást szeptember 6-án Dániában vívják (melyet még ebben az esztendőben újabb öt tesztmeccs követ).

Azért tartottam fontosnak, hogy az első felkészülési mérkőzések előtt összejöjjünk néhány napra, mert jókora lemaradásban vagyunk azokhoz a riválisokhoz képest, akik már tavaly novemberben megkezdték a közös munkát. Két nap alatt behatároltak a lehetőségeink, de a rendelkezésre álló rövid időben igyekszünk minél jobban megismerni a kerettagokat, és természetesen ők is megismerhetik a mi elképzelésünket az előttünk álló közös munkáról, illetve arról a játékstílusról, amit képviselni fog a válogatott a következő időszakban

– mondta az mlsz.hu oldalnak Gera Zoltán.

A magyar keret

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Soroksár), Bese Balázs (MTK), Zöldesi Illés (Kisvárda)

Védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győr), Takács Zsombor (Ferencváros), Szilágyi Zoltán (Vasas), Nagy Zsombor (MTK), Tóth Bence (Vasas), Gergényi Bence (ZTE), Deutsch László (Csákvár), Szalai András (Paks)

Középpályások: Csonka András (Soroksár), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Milán (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Daróczi Zoltán (Vasas), Kiss Bence (Haladás)

Támadók: Csernik Kornél (Soroksár), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regő (Győr), Kundrák Norbert (Soroksár), Bíró Bence (Guimares, portugál), Dragóner Filip (Mezőkövesd)

Kiemelt kép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói sztorik