Magyar foci

Európai bajnokság gólkirálya igazolt a Fradiba

Az elefántcsontparti Franck Boli Norvégiából érkezett.

Hivatalossá vált, amiről délelőtt már beszámoltunk: a magyar bajnok Ferencváros szerződtette a norvég élvonalbeli Stabaek támadóját, a 25 esztendős Franck Bolit.

Újabb szenzációs igazolásra készül a Fradi?
Franck Boli, a norvég gólkirály a kiszemelt.

Az elefántcsontparti csatár az előző évben 17 góllal a norvég bajnokság gólkirálya lett, de ebben a szezonban is van már nyolc találata, azaz remek formában érkezik – írja a klubhonlap. Azt már norvég forrásokból tudni, hogy a Fradi jelentős összeget fizetett érte, ám ez nem lett számszerűsítve.

Boli 1993. december 7-én született Yamoussoukróban. Édesapja, Fulbert is futballista volt, egyszer az elefántcsontparti válogatottban is pályára léphetett.

Az elsősorban középcsatárként – emellett irányítóként és szélsőként is – bevethető Franck 19 esztendősen mutatkozott be első profi klubjában, a norvég élvonalbeli Stabaekben. Hamar csapata húzóemberévé vált, harmadik szezonjában 13 gólt szerzett. Ezután Kínába igazolt, de hamar hazatért, rövid ideig az Aalensundban szerepelt, majd visszatért a Stabaekhez.

Ez remek döntésnek bizonyult. Boli legutóbbi, 2018-as idénye – a norvégoknál tavaszi-őszi bajnoki rendszer van – kiválóan sikerült, 17 gólt szerzett a bajnokságban, amivel az Eliteresien gólkirálya lett. 

Pazar formája a 2019-es évben is kitart: az első osztályban 13 meccsen hat gólja van, amivel negyedik a góllövőlistán, míg két kupamérkőzésen kétszer volt eredményes. 25 éves korára 52 norvég élvonalbeli gólt rúgott, de a különböző sorozatokban 20 gólpasszt is kiosztott.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik