Magyar foci

„A magyar csapat csak veszíthet” – mondta az Fehérvár FC ellenfelének edzője

Mario Frick kemény védekezést és életveszélyes kontratámadásokat vár a Nikolics-gárdától.

A döntő gólért jöttünk Vaduzba

– jelentette ki a Fehérvár FC szerb vezetőedzője, Marko Nikolics az Európa Liga-selejtező második körének visszavágója előtt Liechtensteinben tartott sajtótájékoztatóján.

A szakember úgy vélte: jóval nyugodtabbak lehetnének, ha a múlt héten 1-0-ra megnyert első, hazai mérkőzésen számos nagy helyzetükből legalább még egyet kihasználtak volna. Így ezt csütörtökön, a visszavágón kell megszerezniük. Hozzátette: jobb játékot vár csapatától, mint legutóbb.

Sztárcsapat jelentkezett be Gulácsi Péterért
A portugál Benfica vinné a magyar kapust.

A tréner szerint az elmúlt évek teljesítménye alapján a Fehérvár a favorit, ám az első találkozó után úgy érzi, a különbség minimális: a továbbjutási esély mindössze 51-49 százalék a javukra. Nikolics hangsúlyozta, hogy a Vaduznak minőségi játékosai vannak, akik képesek jó teljesítményre, ezért agresszívabban kell elfojtaniuk a liechtensteiniek próbálkozásait.

„Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen Liechtensteinben vagyunk, de svájci profi csapattal játszunk” – fogalmazott.

Juhász Roland csapatkapitány azt mondta, Vaduzban is nyerni szeretnének, és nem arra törekszenek, hogy megőrizzék egygólos előnyüket. Megemlítette, hogy eddig kétszer találkozott pályafutása során liechtensteini ellenféllel, és mindkétszer győztesen hagyta el a pályát. Reményei szerint ez harmadszor is így lesz.

A védő továbbra is agresszív játékot vár a hazai csapattól, de nem hiszi, hogy a hátrányban lévő Vaduz már a találkozó elején nekik rontana. Úgy vélte, a Fehérvárnak a helyzetek kialakításában és azok kihasználásában kell leginkább előrelépnie, az pedig magával hozza majd az eredményességet.

Az FC Vaduz vezetőedzője, Mario Frick sajtótájékoztatóján kiemelte: továbbra is a védekezésre helyezik a hangsúlyt, mert nem kaphatnak gólt, ugyanakkor képesnek tartja csapatát a gólszerzésre. Megjegyezte, hogy készen állnak a visszavágóra, az esetleges hosszabbításra és a tizenegyespárbajra is felkészültek. A liechtensteini tréner hasonló Fehérvárra számít, mint legutóbb: kemény védekezést és életveszélyes kontratámadásokat vár az ellenféltől.

Mario Frick szerint továbbra is a Fehérvár a favorit, de „a magyar csapat csak veszíthet, míg mi csak nyerhetünk”.

A vaduzi Rheinpark Stadionban csütörtökön 19 órakor kezdődik a visszavágó. A szervezők 1500 hazai nézőt és 100 magyar drukkert várnak a találkozóra. A Fehérvár FC múlt csütörtökön Stopira fejesgóljával 1-0-ra legyőzte az FC Vaduzt.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágók

A program,
18.15: Universitatea Craiova (román)–Budapest Honvéd (az első meccsen: 0-0)
18.30: Debrecen–Torino (olasz, az első meccsen: 0-3)
19.00: FC Vaduz (liechtensteini)–Mol Fehérvár FC (az első meccsen: 0-1)

Kiemelt kép: Mol Fehérvár FC

Olvasói sztorik