Magyar foci

Egy góllal verte a Haladást a Mol Fehérvár

Futács Márkó döntött az edzőmeccsen.

A Mol Fehérvár FC vasárnap felkészülési mérkőzést játszott az NB I-től búcsúzó Haladás ellen. A fehérváriaknál azok kaptak lehetőséget, akik nem szerepeltek a szerdai, Európa Liga-selejtezőn. Az első helyzet Bamgboye előtt adódott, a 3. percben jobbról, 12 méterről próbálkozott, Gyurján védett. Ezután a 21. percig kellett várni a következő lehetőségre: Hangya szögletét Rus megcsúsztatta, Tamás Olivér pedig estében, jobbról a kapust találta el. Az ellentámadásból Bosnjak éles szögből leadott lövését Tujvel védte.

A Real Madrid mégsem engedi Bale-t Kínába
Lefújták az átigazolást.

A következő percekben többször is dolga akadt a fehérvári hálóőrnek. A 23. minutumban Gaál közvetlen közelről lőtt – Tujvel reflexmozdulattal védett -, majd a szögletet követően megint Gaál próbálkozott, ezt magabiztosan fogta. A 25. percben Németh Márió szabadrúgását Jagodics lőtte fölé, a 32. minutumban pedig megintcsak ő került ziccerbe 10 méterre a kaputól, de ezt is kiütötte Tujvel. Két percre rá Gaál jobb oldali beadását Nyári ballal, az ötösről bombázta rá, Tujvelről ki sem jött a labda. A 37. percben Németh Márió beadását Bosnjak fejelte fölé helyzetben, 8 méterről, majd nem sokkal később Gaál löbbölte volna át Tujvelt ajtó-ablak helyzetben, de a kapus résen volt.

A 60. percben előnybe került a Fehérvár FC: Kovács a pálya közepéről emelt a beinduló Futács Márkó elé, aki szorongatott helyzetből, jobb lábbal a hosszúba gurított. A 67. percben Bamgboye beadásszerű lövése után Futács elé került a labda, a csatár rádőlt és lőtt, Gyurján védett. A 76. minutumban Novák elé lőtt be labdát a Haladás, a hórihorgas támadó 14 méteres lövését védte Tujvel – tudósított a fehérváriak hivatalos honlapja.

Felkészülési mérkőzés, MOL Aréna Sóstó edzőpálya

Mol Fehérvár FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)

Fehérvár FC: Tujvel – Major M., Rus, Tamás O. (Galacs, 52.), Hangya – Kovács I., Tarnóczi, Pátkai (Dinnyés, 46.) – Bamgboye (Illés, 71.), Futács, Petrjak (Halmai, 46.)

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Medgyes (Cikos, 46.), Jancsó (Tamás L., 46.), Jagodics, Németh Mi. (Tóth D., 79.), Bosnjak (Eszlátyi, 46.) – Kiss B., Holdampf, Nyári (Füleki, 61.) – Németh Má. (Novák, 46.), Gaál (Fekete Á., 46.)

Gólszerző: Futács (60.)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik