Magyar foci

„Találtak” még 80 millió plusztartozást a Haladásnál

Kiderült, hogy az adóval is le vannak maradva a szombathelyiek.

Pénteken 10 órakor megtartotta ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága, ahol téma volt a Szombathelyi Haladás versenyengedélye is – írja az ugytudjuk.hu.

A szombathelyi csapat ugyanis jelenleg az NB II-ben szeretne indulni, első körben pedig meg is kapta a licencet. A csapatnak azonban tartozása van. A klub korábbi bevallása szerint 400 millió forintos a mínusz, ez a társaság törzstőkéjéből hiányzik. De azt is tudni lehet, hogy  ezen felül bértartozások is vannak a klubnál.

„Végre eltűnnek Szombathelyről Illés Béla és társai?”
Megmenekül a Haladás, de a szurkolók továbbra is dühösek a többségi tulajdonosra.

Az a mostani ülésen derült ki, hogy ezen felül a csapatot működtető Haladás Labdarúgó Kft. 80 millió forintos adótartozást is felhalmozott. 

Ha tehát tegnap a szombathelyi közgyűlés úgy dönt, hogy azonnal odaadja a 150 millió forintot, ami egyébként a csapat 3 évnyi önkormányzati támogatása egy összegben, és az pillanatok alatt át is kerül a kft. számlájára, ma reggel 10 órára a társaság akkor sem tudott volna bemutatni nullás adóigazolást az MLSZ-nek. Ez egyébként egyik alapfeltétele a versenyengedélynek.

Az MLSZ most nagylelkű volt, és elhalasztotta a döntést a Haladás ügyében. Hogy a következő ülése mikor lesz a licencadó bizottságnak, az egyelőre nem lehet tudni. A 2019/2020-as NB II-es bajnokság első meccsét augusztus 2-án játszaná a Szombathelyi Haladás.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik