Magyar foci

A BL-meccs másnapján sokkolt igazán a Fradi

A délelőtti hőségben a Budaörs ellen játszott edzőmeccset a Ferencváros, 5-5 lett a végeredmény.

A máltai Valletta elleni 3-1-es BL-selejtezős győzelem után a Ferencváros az NB II előző idényének ötödik helyezettjével, a Budaörssel játszott edzőmeccset csütörtök délelőtt. A Fradiban azok kaptak lehetőséget, akik szerda este keveset, vagy egyáltalán nem játszottak. Érdekesség, hogy Bőle Lukács, Sigér Dávid és Mikalaj Szihnevics kezdőként játszottak úgy, hogy szerda este a lefújáskor is a pályán voltak. Úgy tűnik azonban, hogy Szerhij Rebrov vezetőedzőnél ez már bevált módszer, ugyanis a Ludogorec elleni találkozó másnapján is edzőmeccset játszottak a zöld-fehérek, akkor 6-0-ra nyertek az NB III-as Kozármisleny ellen.

Lanzafame: Ez tökéletesen jellemezte Rebrov és a Fradi mentalitását
A duplázó olasz támadó boldogan értékelt a Valletta legyőzése után.

Azonban tizenöt perc után már három góllal vezettek a vendégek. A budaörsi támadók több esetben egy az egyben vezethették a labdát Gróf Dávidra, aki nem tudta az összes kapujára tartó lövést hárítani. Szihnevics szerezte az első Fradi-gólt húsz perc után, amire egyből tudott válaszolni a vendég gárda (1-4). A budaörsi Pethő Bence ekkor már három gólt jegyzett. Egy szép és összeszedett támadás után Szerető Krisztofer hozta kihagyhatatlan helyzetbe Varga Rolandot, aki belőtte második gólunkat (2-4).

A második játékrész sokkal koncentráltabban kezdődött. Jobban zárt az FTC védelme, nem hagyták kilépni a Budaörs csatárait. Több ziccert is kialakított a Ferencváros, a kapufát háromszor is eltalálta, végül két gól született az akciókból: először Szerető Krisztofer passzolt az üres kapuba Priskin Tamás önzetlen passza után, majd egy sarokrúgást követően Abraham Frimpong fejelt a hálóba. (4-4)

Három perc sem telt a harmadik harminc percből, amikor egy pontos kiugratás után Szihnevics egyedül rávezethette a vendég kapusra, és begurította az ötödik Fradi-gólt (5-4). Habár a rengeteg kapuralövés mellett csupán egy helyzete akadt a Budaörsnek, a becserélt Szécsi Gergő tehetetlen volt ennél az esetnél, és végül 5-5-tel zárult a mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Budaörsi SC 5-5
FTC: Gróf – Botka, Frimpong, Leandro, Heister – Sigér, Csonka – Varga, Bőle, Isael – Szihnevics. Csereként beállt: Szerető, Priskin, Silye, Spirovski, Wilmots, Szécsi
Gólszerzők: Szihnevics (2), Varga, Szerető, Frimpong

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik