Magyar foci

Remekül muzsikál a mezőkövesdi védelem

A felkészülés során negyedszer nem kaptak gólt.

Két edzőmeccset is játszott szombaton az NB I-es Mezőkövesd. Mint megírtuk, az elsőn 3-2-re verték a szaúd-arábiai el-Fejszali csapatát, a másodikon pedig 2-0-ra az izraeli élvonalban érdekelt FC Asdodot.

A klubhonlap híre szerint az előzetes terveknek megfelelően a második meccsen sem változtatott menet közben Kuttor Attila vezetőedző, pedig a kora délutánitól teljesen eltérő gárda futott ki a gyepre, azaz két különböző kezdőcsapat lépett pályára.

Böde Dániel lottóötös a paksiak számára
Kikapott a Loki, nemzetközi meccset nyert a Mezőkövesd.

A meccsen túl sok lehetőség nem alakult ki, de ezekkel jó százalékban éltek a sárga-kék játékosok. Az első félidőben Farkas Dániel tudott eredményes lenni, majd a fordulás után Pekár László is, míg a másik oldalon Szappanos Péternek több bravúrt is be kellett mutatnia.

A mezőkövesdi hálóőr remek teljesítménye mellett a komplett hátsó alakzat is jelesre vizsgázott, hiszen egy kiváló erősségű izraeli csapattal szemben maradt érintetlen a háló, ami biztató a jövőre nézve. Ez volt a kövesdiek negyedik edzőmeccse, amelyen nem kaptak gólt.

A nyári felkészülésük egyik markáns időszaka ezzel befejeződött, legalábbis Szlovéniát már el is hagyta a társaság, a Zalaegerszeg elleni szezonnyitóig hátralévő két hét következő szakasza pedig kedden, kétnapos pihenő után folytatódhat, immár hazai környezetben.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd–FC Asdod (izraeli) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Farkas D., Pekár.

Kiemelt kép: mezokovesdzsory.hu

Olvasói sztorik