Magyar foci

Egy meccs alatt négy százszázalékos ziccert rontott a Puskás Akadémia

Ki is kaptak a Maccabi Petah Tikva elleni edzőmérkőzésen.

Az első félidőben három, a másodikban egy százszázalékos ziccert hibázó Puskás Akadémia 2–0-ra kikapott a Maccabi Petah Tikvától az ausztriai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén – írja a klubhonlap.

A 18. percben az előző felkészülési meccsen két gólt szerző Josip Knezevic lábában volt az első gól, ám a horvát támadó ziccerben lábon találta az izraeli kapust. Egy perc múlva Sós Bence indította a jobb szélen Golgol Mebrahtut, az ő középre adására ismét Knezevic érkezett, és ezúttal jól is lőtte meg a labdát, ám a portás nagyot mentve kitolta a labdát az alsó sarokból.

Mutatunk egy játékost, aki miatt aggódhatnak a Fradinál a BL-selejtező előtt
Mario Fontanella az előző szezonban 23 gólja mellé 15 asszisztot is kiosztott a Vallettában.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél szerzett vezetést. A 34. percben egy hazaadás felpattant Hegedüs Lajos kezére, ezért a Maccabi a tizenhatoson belül, mintegy tíz méterről végezhetett el közvetett szabadrúgást, a lövés lepattant a sorfalról, a gazdátlan labdát Or Blorian vágta a kapuba (0-1).

Négy perc múlva a középen meglóduló Skribek Alen hiába hozta óriási helyzetbe Sóst, a szélsőtárs a jobb alsó mellé lőtt, így a felcsútiak a helyzetek alapján reális többgólos előny helyett hátrányból kezdték a második félidőt.

Fordulás után nem sokkal Fülöp Lóránd emelt a kapus kezébe, majd a 67. percben megduplázta előnyét az izraeli csapat, mégpedig Abada révén, aki jobb oldali támadást fejezett be eredményesen (0-2). A 71. percben David Vanecek küzdött meg egy labdáért az izraeli térfél közepén, a játékszer Sós elé került, aki egyedül törhetett a kapura, a kapust is elfektette, ám éles szögből a bal kapufát találta el, így a szépítés sem sikerült.

Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC–Maccabi Petah Tikva (izraeli) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Blorian (34.), Abada (67.)

Olvasói sztorik