Magyar foci bajnokok ligája

A magyar csapatok gyűjtötték a legtöbb koefficiens pontot a BL és EL-odavágókon

Élen az NB I.

A montenegrói FK Zeta Golubovci együttesét idegenben 5-1-re legyőző Mol Fehérvár FC a hivatalos oldalán tudatta, hogy a magyar csapatok szerezték a legtöbb UEFA koefficienspontot a Bajnokok Ligája és az Európa Liga első selejtezőkörének odavágóin. Mint ismert, a fehérváriakon kívül a másik három NB I-es induló, a Ferencváros, a DVSC és a Honvéd is győzelemmel tudta le az első meccseket.

Az UEFA az országkoefficienst úgy számítja, hogy az induló csapatok által elért pontszámokat (selejtezős győzelem 1 pont, döntetlen 0,5 pont, a csoportkörért bónusz jár) elosztja az induló csapatok számával.

Rebrov: 50-50 százalék az esélye a két csapatnak
A Ferencváros vezetőedzője szerint a Ludogorec nem az igazi arcát mutatta a múlt héten.

Rajtunk kívül mindössze egyetlen egy olyan nemzet akad, amely már most négy csapattal kapcsolódott be a sorozatba és azok mindegyike nyert: Skócia.

A skótok részéről a Celtic a Sarajevót (BIH), Rangers a St. Jospeh’s-et (GIB), az Aberdeen a RoPS-t (FIN), a Kilmarnock pedig a Connah’s Quay-t (WAL) győzte le, míg a Ferencváros a Ludogorets-nél (BUL), a Debrecen a Kukesinél (ALB), a Honvéd pedig a Zalgirisnél (LTU) bizonyult jobbnak – ez összesen 4 pontot jelent mindkét ország számára, amelyet az induló csapatok számával, azaz 4-gyel elosztva 1-es érték jön ki.

A kassiesa oldalán elérhető statisztikák alapján ezzel a magyar (és a skót) bajnokság most a 9. helyen áll a 2019-20-as szezonban, ám az előttünk álló 8 nemzetből 6 (angol, spanyol, német, olasz, francia, orosz) képviselői még nem kapcsolódtak be a küzdelmekbe, csupán a biztosan csoportkörös együtteseik miatt állnak több ponttal, míg Andorra és Koszovó csapatai már az előselejtezőkben elkezdték szereplésüket és így 5, valamint 7 mérkőzésen vannak túl.

A magyar bajnokság csapatai a csoportkörös lebonyolítások kialakítása óta még sohasem nyertek 4-ből 4 mérkőzést a nemzetközi sorozatok egyazon fordulójában – írja a molfehervarfc.hu.

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu