Magyar foci

Bejelentették a Haladás új edzőjét

Supka Attila tavaly még a Honvédnál dolgozott.

A legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozó Supka Attilát nevezték ki az NB II-es Szombathelyi Haladás vezetőedzőjévé – írja a klub a Facebookon.

A korábbi tréner, Horváth Ferenc megbízatása május 31-én lejárt – azóta a másodedző Desits Szilárd irányította a zöld-fehéreket. Csütörtök délutáni tréninget viszont már nem ő, hanem Supka vezette, a szakemberrel ugyanis hároméves szerződést kötött a klub.

Az 56 esztendős tréner irányította a Sopront, a Békécscsabát, a Debrecent, a Budapest Honvédot, a ZTE-t, a Pécset, a Szegedet és a ciprusi Nea Szalaminát is. 2017 nyara óta a Honvéd trénere volt, az első évben negyedik helyen végzett a gárda és indulhatott az Európa Ligában. A legutóbbi bajnokságban az előző évhez képest meggyengült kerettel újra a negyedik helyen végzett, a Magyar Kupában pedig ezüstérmet szerzett. Supka edzőként kétszeres magyar bajnok a Debrecennel (2005, 2006), emellett kétszeres Szuperkupa-győztes (2005, 2006) és egyszeres Magyar Kupa-győztes (2007).

Pár hete kerültem kapcsolatba a Haladással, akkor vetődött fel a lehetősége annak, hogy a csapat edzője legyek. Természetesen ehhez sok mindennek tisztázódnia kellett. Amennyiben az együttes egyben marad, mert közben rendeződnek a klub körüli dolgok, akkor erre lehet építeni. Nagyon sok játékost ismerek a Haladásból, az NB I-ből, sok játékossal dolgoztam az NB II-ben Sopronban is. Jelenleg olyan kerettel rendelkezünk amely egy-két labdarúgóval kiegészítve jó teljesítményre lehet képes a másodosztályban. A Haladással kapcsolatos emlékeim? A Hali mindig masszív csapat volt, ősszel is megszenvedtünk Szombathelyen, amikor 1-0-ra nyertünk. Tavasszal pedig kimondottan jó gárda alakult ki, valószínűleg a téli igazolások kicsit későn érkeztek, ezért esett ki. A Haladás mindig is jó csapat volt, olyan, amelyet szeretnek szurkolói – most is ez a célunk

– mondta Supka Attila.

Ami a stábot illeti, Híres Gábor személyében másodedző is érkezett. A korábbi négyszeres válogatott középhátvéd a Vasasban és az MTK-ban futballozott, legutóbb Supka segítője volt Kispesten.

A másik másodedző Desits Szilárd maradt, visszatért Jakab Csaba kapusedző, ugyanakkor Lukács Tihamér koordinációs helyett Németh Zoltán dolgozik tovább. A két masszőr, Orbán Gergő és Varga Attila maradt a csapat mellett.

Fotó: honvedfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik