Magyar foci

Herczeg Andrásék megállapították, hogy jó csapat a Kukësi

A DVSC csak az utóbbi három hétben tudott készülni az Európa Liga mérkőzésrei, az új igazolások pedig 10-12 napja kapcsolódtak be a közös munkába

Nagy hibát követnénk el, ha könnyű mérkőzésre számítanánk a Kukësi ellen

– vélekedett a DVSC labdarúgócsapatának vezetőedzője a csütörtöki Európa-liga selejtezőt megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

Herczeg András elmondta: a szakmai stáb az albán együttes öt mérkőzésének felvételét látta, és ezek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a Kukësi jó csapat.

„Játékosai labdabiztosak, jól cseleznek, és az egy az egy elleni párharcokban is eredményesek” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az ellenfélnél jelentős változások történtek az elmúlt hetekben. Az albán csapattól három játékos távozott, köztük a házi gólkirály mozambiki Reginaldo, miközben négy új labdarúgó csatlakozott a kerethez.

Elképzelhető, hogy az új igazolások miatt az eddig alkalmazott 4-4-2-es felálláson változtat az ellenfelünk, de mi elsősorban a saját játékunkat szeretnénk játszani, dominálni akarunk

– emelte ki Herczeg András.

A csapat felkészülését illetően a tréner közölte: teljes kerettel csak az utóbbi három hétben tudtak készülni, az új igazolások pedig 10-12 napja kapcsolódtak be a közös munkába. A támadósorba érkezett játékosok – a kameruni Bouoli Effa, a nigériai Garba és a szerb Trujic – jó benyomást tettek rá az eddigi edzéseken, de mindhárom játékosnak van még lemaradása a többiekhez képest, elsősorban erőnlétileg. A számszerű eredményre vonatkozó kérdésre hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a DVSC ne kapjon gólt, és legalább egyet rúgjon – írja az MTI.

A jegyeladások alapján a mérkőzésen minimum fél ház várható, ami Herczeg András szerint azt jelzi, hogy Debrecenben újra fociláz van.

„A közönség újra a csapat mögött áll, szeretnénk, ha ez a támogatás a Kukësi elleni két meccs után is megmaradna. Ezért is fontos lenne, hogy kiharcoljuk a továbbjutást” – fogalmazott.

A DVSC-ben sérülés miatt nem léphet pályára a középpályás Bódi Ádám, ugyanakkor több olyan játékos szerephez jut majd, akinek ez lesz az első nemzetközi mérkőzése. Herczeg András szerint azonban ez inkább plusz motivációt jelent nekik.

A párharc első mérkőzése 19 órakor kezdődik csütörtökön.

Kiemelt fotó: www.dvsc.hu

Olvasói sztorik