Magyar foci bajnokok ligája

„A Fradi elég erős ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe”

Az egykori szövetségi kapitány, Glázer Róbert számára minimum elvárás a csoportkör.

Szerdán este a bolgár Ludogorec együttesét fogadja a Groupama Arénában a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőinek első fordulójában. A magyar bajnok az elmúlt hónapokban tudatosan készült a nemzetközi szereplésre, amelyre nagy várakozással tekint a Rangadó állandó szakértője, a magyar válogatott egykori megbízott szövetségi kapitánya, Glázer Róbert.

Sorban állnak a külföldi klubok a Honvéd akadémistáiért
Beszélgetés Uwe Scherrel, a Bp. Honvéd akadémiájának szakmai igazgatójával a Real Madrid és a Flamengo fiataljainak legyőzéséről, az U17-es Eb sikereiről, az Ajax példájáról és az úgynevezett fiatalszabály eltörléséről, valamint Szoboszlai Dominik „feltartóztathatatlan” tehetségéről.

A nemzetközi kupaporondra készülve a Ferencváros az elmúlt időszakban célirányosan igazolt külföldi labdarúgókat, gondolom Rebrov-mester és a körülötte lévő menedzserek információi alapján. A látott tavaszi meccsek és az olvasottak alapján még nem érzem teljesen kiforrottnak a csapatot, de a beszámolók alapján minden egyes játékos nemzetközi szinten jegyzett, tehát lehet rájuk számítani. Abban biztos vagyok, hogy az igazolások előtt szakszerűen és alaposan átrágtak mindent, emiatt rendkívül nagy várakozással tekintek a Fradi és többi magyar csapat nemzetközi szereplése elé.

– kezdte az Újpesttel magyar kupagyőztes szakember, aki számára egyértelmű elvárás, hogy a Fradi bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Tudatosan folytak az előkészületek erre a nyárra, ezért számomra nagy csalódás lenne, ha a Ferencváros nem jutna el a csoportkörig. Az előzmények egyértelműen azt sejtetik, hogy ennek a Fradinak erősnek kell lennie a nemzetközi porondon és elvárható, hogy a selejtezőket sikeresen megvívja. Az én részemről minimum elvárás a csoportkör. Abban biztos vagyok, hogy jó csapat lesz az FTC, de az kérdéses, hogy az idő elegendő volt-e az érkezők beépítésére, a távozók pótlására, hiszen azért Böde távozása nagy érvágás. Kérdés, hogy az új igazolások be tudtak-e illeszkedni a szisztémába, de úgy látom, hogy alaposan körbejárták ezt és ezért is nagyok az elvárásaim. Eddig ilyen nem volt, a magyar csapatok nem voltak megfelelően felkészülve arra, hogy megfelelő formába kerüljenek és túléljék a nyarat. Most nagyon bízom benne, hogy sikerrel vesszük az akadályokat és a Ferencváros a selejtezők után eljut a BL-csoportkörig.

Olvasói sztorik