Magyar foci

Teljes a káosz a magyar futballcsapatnál

Átverés lehetett a vevőjelölt, ificsapattal mennek neki a következő idénynek.

Teljes a káosz a 2017–2018-as idényben még élvonalbeli, az elmúlt szezonban viszont az NB II-ben épphogy bennmaradt, nehéz anyagi körülmények között lévő Balmazújváros körül – írja a Bors.

A napokban szerencselovagok környékezték meg a 196 milliós tőkehiánnyal küzdő klubot, akik a kínai YTO traktorgyár képviseletében, írásos formában a tulajdonos önkormányzat felé vételi szándékot tettek.

A városi képviselőtanács zárt ülésen elvi megállapodást kötött a vállalkozókkal, és felszólította a csapatot üzemeltető Balmaz Sport Kft. jelenlegi ügyvezetőjét, Lajos Ferencet, hogy adja át a vevőjelölteknek az ügyvezetői jogosultságokat.

Nehéz döntés: Dani Alves a Barcától és Madridból is kapott ajánlatot
Három év után visszatérhet a spanyol bajnokságba.

A képbe került befektetők közben felkérték Vitelki Zoltánt edzőnek, Tisza Tibort pedig sportigazgató­nak, csakhogy végül egyikőjük sem tudott munkába állni, mert Lajos a többszöri felszólítás ellenére sem mondott le a jogosítvá­nyairól, mondván, mi lesz akkor, ha a vállalkozók különböző kötelezettségeket vállalnak, majd végül mégsem veszik meg a klubot, és minden a cég számláját terheli majd.

Elképzelhető, hogy az ügyvezető gyanút foghatott, hogy a befektetők mögött nincs valós tőkeerő. A Bors felkereste ugyanis az YTO traktorok magyarországi értékesítését végző kecskeméti SolarAgro Kft.-t, ahol semmit sem tudtak a kínai cég állítólagos futballbefektetéséről.

– Tizenhárom éve forgalmazzuk külföldre is YTO traktorokat, de nálunk nem járt semmilyen vállalkozó, és a kínai cég szűkmarkúságát ismerve elképzelhetetlennek tartom, hogy a magyar fociba kívánnának befektetni – árulta el Burány Csaba gépkereskedelmi vezető.

Erről a tényről a laptól értesült Koroknai Imre, Balmazújváros alpolgármestere, aki elárulta, a zárt képviselő-testületi ülésen többek között az ő aggodalmai miatt is leszavazták a befektetőjelöltek helyzetbe hozását. Jelenleg úgy néz ki, hogy a Balmaz főként ifistákkal tud majd csak kiállni a következő NB II-es idényben.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik