Magyar foci bajnokok ligája

Orosz Pál: Ennél lehetett volna hozzánk kegyesebb a sors

Négy nap múlva indul a Fradi–Ludogorec BL-csata.

Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója természetesen a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-csatáról is szót ejtett a klub honlapján olvasható interjúban. Nézzük, a sportvezető milyen előjelekkel várja a július 10-én rajtoló párharcot!

Nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, ennél lehetett volna hozzánk kegyesebb a sors, de volt olyan a korábbi években, amikor kegyesebb volt, amikor azt hittük, könnyebb dolgunk lesz, aztán minden másképpen alakult. Ez is megmutatja, hogy ezen a szinten, a selejtezők szintjén mára nagyjából kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Természetesen ugyanúgy vannak favoritok és kevésbé esélyes csapatok, de éppen az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondom, hogy ha bárki úgy gondolná, hogy akár a keretek értéke alapján esetleg a Ludogorec jobb esélyekkel indul, én úgy gondolom, hogy a nálunk zajló munka és a rendelkezésre álló háttér kiegyenlíti az erőviszonyokat

– magyarázta Orosz Pál.

Milyen a Szerhij Rebrov által irányított Fradi?

Más stílusú, sokkal fegyelmezettebb csapatunk van jelen pillanatban, mint a korábbi években volt. Szerhij személyisége is nagyon más, ő természetesen a saját elképzeléseit szeretné viszontlátni a pályán. Szerintem erősebb csapatunk van, mint korábban, de ennek a dolognak a mérkőzések lesznek majd az igazi értékmérői.

Jönnek még új játékosok?

Elképzelhető, igen. Nemzetközi szinten az átigazolási időszak javában tart még, szóval biztos vagyok benne, hogy lesz még mozgás. Az eddigi erősítésekkel a célunk az volt, hogy a selejtező kezdetére olyan keret álljon össze, amely képes lehet megoldani az akadályt. Szerintem jó munkát végeztek a kollégák. Ha igazolunk még, akkor mindenképpen olyan játékost szeretnénk, aki hozzá tud tenni a csapat teljesítményéhez.

Kiemelt kép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik