Magyar foci

Bombagóllal verte a Vasas a DAC-ot a stadionavatón

Az NB II-ben a negyedik helyen végző Vasas a szlovák bajnokságban másodikként záró DAC ellen avatta az új Illovszky Rudolf Stadiont.

A mérkőzés előtt felhangzott a dunaszerdahelyi meccsek elmaradhatatlan kelléke, az Ismerős Arcok Nélküled című dala, amit ezúttal Kocsis Dénes, a Vasas örökös bajnoka, és indulójának szerzője énekelt el.

Az új stadiont a Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardvívója, Szilágyi Áron nyitotta meg, a kezdőrúgást pedig a klub 92 éves legendája, Raduly József végezte el.

Raduly József kezdőrúgása. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A stadionba kilátogatott egy másik Vasas-közönségkedvenc, a korábbi válogatott védő, az egykori szövetségi kapitány, a tavaly szívinfarktuson átesett Mészöly Kálmán is.

Mészöly Kálmán az Illovszky Stadion avatóján

Nagyon jó látni, hogy szívinfraktusa után a Vasas legendája, Mészöly Kálmán is ott lehetett az új Illovszky Stadion avatóján.🙏🏻⚽️A Szőke Szikla alapköve a Fáy utcai létesítménynek, melyben egy szektort is elneveztek róla.

Közzétette: M4Sport – 2019. július 5., péntek

A DAC kezdőjében három magyar játékos is helyet kapott, Vida Kristopher, Kalmár Zsolt és Vida Máté személyében, előbbinek volt is helyzete az első félidőben, amelyben a Vasas honlapjának beszámolója alapján a vendégek játszottak veszélyesebben.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A második félidőben a Vasas cserekapusa, Bősz Levente majdnem góllal ajándékozta meg a DAC-ot, addig cselezgetett, amíg leszerelték, de a gólvonalon álló társa kisegítette.

Az új stadion első gólját a Vasas szerezte, amely a 78. percben tizenegyeshez jutott, és ezt Birtalan Botond értékesítette.

Vasas-gól!!!Az első…

Közzétette: Vasas SC – 2019. július 5., péntek

Tíz perccel később Birtalan akcióból is betalált, egy lekészített labdát egy csel után 22 méterről vágott a bal sarokba, így az angyalföldiek 2-0-s győzelemmel avatták az új arénát.

Az új Illovszky Rudolf Stadiont 2017 márciusában kezdték el építeni, a beruházás költsége 8,130 milliárd forint volt.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik