Magyar foci

Disztl László lett a Kaposvár vezetőedzője

A rutinos szakember az edzői diplomáját adja, de az irányítás továbbra is Waltner Róbert kezében lesz.

Az NB I-ben újonc Kaposvári Rákóczi hivatalos oldalán jelentette be, hogy Disztl László lett a csapat vezetőedzője. A pro licencel rendelkező rutinos szakember az edzői papírját és tanácsait adja, de az együttest továbbra is Waltner Róbert fogja irányítani.

Ibra nevét rosszul írták a mezére, a válasz mindent visz
A svéd támadó duplájával nyert a Galaxy.

Disztl László az edzői diplomáját Belgiumban szerezte meg. 1995-ben kezdett el dolgozni a székesfehérvári utánpótlásban, majd később a felnőtt csapat edzője lett. 1999 és 2000 közt Zalaegerszegen vállalt munkát. Majd volt a Veszprém, a BKV Előre és a Mór edzője, valamit dolgozott az MTK utánpótlásánál is. 2005-ben tért vissza Székesfehérvárra, ahol vezette az utánpótlást, majd a második csapatot is. Vezetőedzőként legutóbb a szintén Somogy megyei BFC Siófoknál tevékenykedett.

Az öt év után ismét élvonalba jutó Kaposvárt a folytatásban továbbra is Waltner Róbert irányítja majd, de Disztl László számos tapasztalattal, tanáccsal, ötlettel tudja segíteni kollégáját. Waltner Róbert négy éve van az edzői pályán, ezalatt számos sikert ért el, hiszen a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatával megnyerte a korosztályos bajnokságot, majd a felnőtt csapatot előbb a másod-, majd az első osztályba vezette fel. A még fiatal, 41 szakember ez idő alatt végezte el az A licences edzői tanfolyamot, ami a jelenlegi szabályok értelmében a másodosztályig elég vezetőedzői pozíció betöltésére. Az ambiciózus szakember természetesen nem áll meg, s amint indul, beiratkozik a pro licences képzésre – írja a rakoczifc.hu

Kiemelt kép: vidi.hu

Olvasói sztorik