Magyar foci

Jelentős változás jön a 2021-es magyarországi Európa-bajnokságon

Tizenhat csapattal rendezik meg 2021-től az U21-es Európa-bajnokságot, amelynek két év múlva Magyarország és Szlovénia lesz a házigazdája.

A kontinensviadalon eddig 12 együttes szerepelt, ám a vasárnap spanyol győzelemmel zárult idei megméretés lebonyolítását sok kritika érte: a házigazda olaszok úgy búcsúztak, hogy első két találkozójukat megnyerték, azonban a másik csoportban a franciáknak és a románoknak egy 0-0-s döntetlen elég volt ahhoz, hogy továbbjussanak, épp az olaszokat kiejtve. A tornán ezután négy négycsapatos csoportot alakítanak majd ki, ezekből az első két-két helyezett válogatott jut a negyeddöntőbe.

Huszonötméteres bomba és kapusbaki döntött az U21-es Eb-fináléban
A spanyolok nyerték a korosztályos kontinensviadalt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága december elején döntött úgy, hogy a 2021-es viadalt hogy Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti. A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban. A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik