Magyar foci

Csökkenteni akarták a 40-szeres válogatott védő fizetését

Ebbe a szlovák Saláta Kornél nem ment bele, ám így sem kizárt, hogy marad a Haladásnál.

A márciusban súlyos térdsérülést szenvedett Saláta Kornél műtétje után rehabilitációs edzéseket végez Szombathelyen. A 34 éves, negyvenszeres szlovák válogatott futballista szerződése a hónap végén lejár a Haladásnál. Az Új Szó arról kérdezte a garamkövesdi származású védőt, hogy marad-e az NB I-ből kiesett csapatnál.

A megállapodásom június 30-án ér véget, de tartalmaz még egyéves opciót is. A klubvezetők azt akarják, hogy maradjak, ám felépülésemig a korábbinál kevesebb lenne a fizetésem, és amint rendbe jövök, újra megkapnám az eddigi béremet. Ebbe nem mentem bele, és abban maradtunk, hogy Pozsonyban végzem tovább a rehabilitációt. Majd miután felépülök, aláírom a szerződést

– mondta Saláta.

Hozzáteszik: a kiesés után elég nagy a bizonytalanság a szombathelyi egyesület háza táján. Egyelőre edzője sincs az együttesnek, jelenleg megbízott trénerként Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát. Nagy változások várhatók a keretben, mivel a második vonalban szereplő klubok csak akkor kapnak állami támogatást, ha csupa magyar állampolgár vagy magyar felmenőkkel rendelkező játékos van a csapatban, ezért valamennyi légiós távozott.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik