Magyar foci

Lang Ádám távozik Kolozsvárról

Az edző nevetséges indokkal nem számolt vele, közös megegyezéssel bontott szerződést a kolozsvári klub és a válogatott védő.

A román bajnok CFR Cluj a felkészülés első napján bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Lang Ádámmal.

A 26 éves, 26-szoros magyar válogatott belső védő tavaly nyáron a francia Dijontól igazolt a kolozsvári klubhoz, ahol a mögöttünk álló szezonban 24 tétmeccsen lépett pályára, ám a visszatérő Dan Petrescu vezetőedző márciustól nem számolt vele.

Szóban megállapodtunk, közös megegyezéssel a bontás mellett döntöttünk. Sok kérdőjel nem volt az ügyben, mert amikor Petrescu visszatért, akkor közölte Ádámmal, hogy nem fogja játszatni, mivel nem ismeri. Abban a három belső védőben bízik, akikkel az előző évben együtt dolgozott. Ez egyrészt korrekt, szakmailag viszont vállalhatatlan. 2019-ben hogyan lehet azt mondani egy játékosra, hogy nem ismeri, amikor a technika segítségével tíz perc alatt meg lehet tudni egy játékosról mindent. Ezt felvállalta, tartotta is magát hozzá, mi pedig mondtuk, hogy ez tarthatatlan állapot számunkra, így több egyeztetés után, de sikerült megegyezni a válás feltételeiről. Egyébként nem csak az volt az egyetlen probléma, hogy így bántak Ádámmal

– mondta a Rangadónak a játékos ügyeit intéző Illés Zoltán, a HSI Soccer vezetője

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik