Magyar foci

Döntetlennel is csoportelső marad a magyar válogatott

Kedd este a walesieket fogadjuk.

A magyar válogatott kedd este a walesieket fogadja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és ha legalább döntetlent ér el, őszig biztosan az E-csoport élén marad.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese szombaton 3–1-es sikert aratott Azerbajdzsánban, és így ugyanúgy hat pontja van, mint a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak, akiket – mivel pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol – a márciusi 2–1-es győzelemmel megelőz.

Luka Modricék kedden nem lépnek pályára, a magyar-walesi összecsapás mellett még azeri-szlovák találkozó lesz a csoportban. A legutóbbi Eb-n elődöntős walesiek a szlovákok elleni hazai sikerrel kezdték a selejtezősorozatot, majd szombaton 2–1-re kikaptak a horvátok vendégeként – írja az MTI.

A magyar és a walesi válogatott eddig tízszer csapott össze, legutóbb 2005-ben. A mérleg magyar szempontból negatív: 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 5 vereség, valamint 14-15-ös gólkülönbség. A magyar és a walesi csapat kedden 20.45-kor kezd a Groupama Arénában, a mérkőzés játékvezetője a szlovén Matej Jug lesz. Az ötösből az első kettő jut ki a részben budapesti rendezésű jövő évi kontinensviadalra.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik