Magyar foci

Böde: Az elmúlt hetek szörnyűek voltak, kevés választott el a sírástól

Ahogy arról írtunk, Böde Dániel hét év után elhagyja a Ferencváros labdarúgócsapatát és visszatér korábbi klubjához, a Pakshoz. Otthonról hazamegy, ahogy a csatár fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjújában, amiben ráerősít arra a nyilatkozatára, hogy azért döntött a váltás mellett, mert játszani szeretne, és nem csak 15-20 perceket, mint a Fradiban.

Nekimentek a szurkolók Rebrovnak Böde távozása miatt
Sokan az ukrán vezetőedzőt hibáztatják a kialakult helyzetért.

Fél éve érlelődött benne a gondolat, de a szíve a döntés meghozatala után is sajog, mert szerinte nem sokan kaptak annyi szeretetet, mint ő a Ferencvárosnál. Büszke arra, hogy bajnoki aranyéremmel távozik, ugyanakkor nehéz időszakon van túl:

Az utóbbi fél évet nagyon nehezen éltem meg, az elmúlt hetek egyenesen szörnyűek voltak. Amikor reggelente elindultam az edzésre, kevés választott el a sírástól. Hogy mi játszódott le bennem, kizárólag a hozzám legközelebb állók tudják, erről nem is szeretnék beszélni.

Ezzel az összeállítással búcsúztatta a Fradi:

Gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy a Paks játékosa lesz, noha még nincs aláírt szerződése. A papírokat a közeljövőben előkészítik, majd szignózzák.

Ott folytatom, ahol a pályafutásom elkezdődött – és ahol valószínűleg be is fejeződik.

A 32 éves Böde Dániel összesen 297 mérkőzésen játszott a Ferencvárosban, ezeken 131 gólt szerzett. Kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes a csapattal, de mellette még összejött két-két Ligakupa- és Szuperkupa-győzelem is. 2016-ban az NB I gólkirálya volt.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik