Magyar foci

Leandro hosszabbított a Fradival

Marad a bajnoknál a közönségkedvenc.

Újabb megállapodást írt alá kedden a Ferencvárossal Leandro de Almeida, azaz a rutinos, sokoldalú, a csapat színeiben 2004-ben, 2016-ban és 2019-ben is bajnokságot nyerő futballista az új idényben is a Szerhij Rebrov által felkészített együttes rendelkezésére áll majd – írja a klub honlapja.

Leandro 2002-ben a Haladástól igazolt a Ferencvároshoz, mostanáig 176 tétmérkőzésen szerepelt a Fradiban, a hazai sorozatokon kívül 2004 őszén pályára lépett az akkor még UEFA Kupának hívott európai klubsorozat csoportkörében is. Leandro abban az évben kapott először meghívót a magyar válogatottba, melyet mostanáig – legutóbb 2015 októberében Görögországban – 16 alkalommal szolgált.

A szurkolók körében is népszerű Leo idegenlégiósként is megállta helyét: még első Fradi-korszaka alatt kölcsönben szerepelt a brazil Atlético Paranense színeiben, amellyel a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores Kupában ezüstérmet nyert. Később a ciprusi Omonia tagjaként bajnoki címet és kupát, valamint Szuperkupát nyert, miközben 2009-ben újra itthon, a Debrecennel szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében (nem mellesleg a hajdúságiakkal három bajnoki elsőséget ünnepelhetett).

Leandro 2015 óta szolgálja újra a Ferencvárost, második Fradi-korszakában három Magyar Kupát és két bajnoki címet nyert.

Többször viselhette a csapatkapitányi karszalagot is, a csapat legutóbbi, harmincadik bajnoki elsőségéből 29 mérkőzésen pályára lépve vette ki a részét. A keddi bejelentésnek köszönhetően kijelenthető: a történet az új idényben folytatódik.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik