Magyar foci

Van mit ünnepelni a Fradinál: a női csapat is megnyerte az NB I-et

A női együttes 2016 után lépett fel ismét a dobogó tetejére. Az MTK nem tudott triplázni.

A női élvonal döntőjének második mérkőzését rendezték vasárnap kora délután: az egyik fél második győzelméig tartó párharc első találkozóján az alapszakaszt élen záró Ferencvárosi TC került előnybe a másodikként bejutó MTK Hungáriával szemben, így immár a bajnoki címért indulhatott harcba idegenben.

Egy rövid időre eleredt az eső a Hudegkuti-stadion felett, komolyabb helyzetet viszont a csúszósabbá váló talajon sem jegyeztek a felek. Csiki Anna lőtt közelről a 37. percben, az ötös sarkáról – fölé szállt a játékszer. Nem sokkal később Fenyvesi Evelin már jobb irányzékról tett tanúbizonyságot: Varga Luca előbb védte lövését, a kipattanót azonban már a hálóba juttatta a Fradi kiválósága – 1-0-s előnnyel mehetett a szünetre a zöld-fehér együttes.

A második félidőből alig telt el negyed óra, amikor Pusztai Sára is bevette az MTK kapuját (0-2), majd öt perccel később Csigi Eszter fejjel szerzett gólja gyakorlatilag eldöntőtte a meccset, és ezzel a párharcot is: a Fradi 3-0-ra nyert, a döntőt így 2-0-lal húzta be, ami azt jelenti, hogy a férficsapathoz hasonlóan 2016 után visszaülhetett az NB I trónjára.

Jet-Sol Liga Női NB I, bajnoki döntő, második mérkőzés

MTK Hungária–Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Fenyvesi (42.), Pusztai (62.), Csigi (68.)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Ferencvárosnak

 

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Tóth A. I. (90.)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik