Magyar foci

A Szolnokkal lett teljes az NB II mezőnye

Véget ért a harmadosztály három csoportjának szezonja, megvannak a feljutók.

Egy feljutó hely maradt eldöntetlen a harmadosztály három csoportjában a június első vasárnapján rendezett utolsó fordulóra: a Keleti-csoport 30. fordulóját megelőzően a Szolnoki MÁV FC 62, a Jászberényi FC 61 ponttal állt a tabella élén.

Előbbi a már biztos kieső, sereghajtó Sajóbábonyt fogadta, míg a Jászberény a Sényő vendége volt. A gólkirályi címre hajtó (és azt végül 27 találattal meg is szerző) Simon Attila duplájával már az első félidőben 2-0-ra vezetett a Szolnok, amely végül ilyen arányban bizonyult jobbnak. Ezzel pedig eldőlt, hogy a Nyugati-csoportot megnyerő FC Ajka és a Közép-csoportból feljutó Szeged-Grosics Akadémia mellett a Szolnok lesz az NB II 2019–2020-as mezőnyének tagja. A Jászberény is nyert 3-1-re, de maradt második.

A Keleti-csoport dobogósai: 1. Szolnoki MÁV FC 65 pont, 2. Jászberényi FC 64 pont, 3. ESMTK 60 pont.

A Közép-csoport dobogósai: 1. Szeged-Grosics Akadémia 68 pont, 2. Szentlőrinc SE 63 pont, 3. SZEOL SC 55 pont

A Nyugati-csoport dobogósai: 1. FC Ajka 71 pont, 2. Érdi VSE 59 pont, 3. Puskás Akadémia FC II. 50 pont

Az NB II teljes mezőnye:

MTK Budapest, Szombathelyi Haladás, Gyirmót FC Győr, Vasas FC, Budaörsi SC, Békéscsaba 1912 Előre, Soroksár SC, WKW ETO FC Győr, Kazincbarcikai SC, Nyíregyháza Spartacus, Aqvital FC Csákvár, BFC Siófok, Vác FC, Dorogi FC, Duna Aszfalt Tiszakécske VSE, Budafoki MTE, Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, FC Ajka, Szolnoki MÁV FC, Szeged Grosics-Akadémia

Kiemelt kép: szolnokimavfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik