Magyar foci

Több ezer magyar szurkoló nem lehet ott Wales ellen

Nem kegyelmezett az UEFA.

Az európai futballszövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága helyben hagyta a fegyelmi bizottság korábbi döntését, vagyis a következő hazai mérkőzést szektorbezárás mellett kell megrendezni.

Mint ismert, a márciusi Szlovákia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn néhányan jelentős kárt okoztak, amiért a fegyelmi döntés értelmében szektorok maradnak bezárva a Wales elleni összecsapáson, valamint összesen közel ötvenezer eurót, azaz több mint 16 millió forintot kénytelen fizetni a magyar szövetség.

Amint azt az mlsz.hu kiemeli, noha a rongálás elkövetésében valószínűsíthetően csak kisebb számú néző volt érintett, sajnálatosan az UEFA büntetése az összes magyar ártatlan szurkolót sújtja, és a nemzetközi és a hazai közvélemény is az összes magyar focidrukkert egységesen ítéli el a fentiek miatt.

A szektorbezárás miatt a június 11-i, Wales elleni Európa-bajnoki mérkőzésre háromezerrel kevesebb jegyet vásárolhattak meg a magyar szurkolók, pedig a találkozó iránt nagy az érdeklődés, néhány nap alatt gazdára talált minden értékesíthető jegy.

A Szlovákiában felelőtlenül viselkedő kis csoport miatt Magyarország visszaesőnek számít, így újabb kihágás esetén ennél súlyosabb büntetést kap a magyar fél, rasszista magatartás esetén a teljes stadion bezárása várható.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik