Magyar foci

Bejelentette Gróf Dávid leigazolását a Ferencváros

A Honvédtól távozó kapus számára nem ismeretlen az Üllői út.

Beigazolódtak a korábbi híresztelések: a magyar bajnok Ferencváros bejelentette a Budapest Honvédtól távozó Gróf Dávidot leigazolását. Az már korábban eldőlt, hogy a 30 éves kapus az idény végén elhagyja a kispestieket, és a hírek szerint olasz, amerikai, ciprusi és török klubok helyett választotta a Fradit.

Könnyfacsaró, ahogy De Rossit búcsúztatta a római közönség
Francesco Totti is elköszönt utódjától.

A hálóőr számára nem ismeretlen az Üllői út környéke, hiszen játszott már korábban a Fradi utánpótlás-csapataiban. Később a Vasas akadémiáján pallérozódott, majd 2006-ban a skót Hibernian U20-as együtteséhez szerződött, itt debütált is a felnőttek között. Ezt követően volt több angol és német klub labdarúgója.

2015-ben tért vissza Magyarországra, első itthoni szezonját az NB II-es Csákvárnál töltötte, majd szerződtette őt a Honvéd. Gróf már az első kispesti szezonjában beverekedte magát a kezdőbe, azóta minden bajnoki alkalmával az ő nevével indult a kezdő tizenegy – 84 mérkőzésen volt kezdő zsinórban. Ilyen hosszú sorozatot egyetlen más jelenlegi NB I-es futballista sem ért el. Nagy szerepe volt abban, hogy a Honvéd megnyerte a bajnokságot a 2016/17-es szezonban, hiszen 25 meccsén csupán 22-szer találtak be a kapujába, és 10 összecsapást hozott le kapott gól nélkül.

Mind Bernd Storck, mind – korábbi klubedzője – Marco Rossi is többször meghívta már a magyar válogatott keretébe. Gróf igazi tizenegyesölő kapus, hét büntetőből négyet is kifogott ebben a szezonban – adta hírül a hivatalos klubhonlap.

Kiemelt kép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik