Magyar foci

Összecsapnak az ország legjobb gyerekfocistái

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telkiben található edzőközpontjában május 25-én reggeltől késő délutánig Gyermeklabdarúgó Fesztivált tartanak,

Az MLSZ a hagyományoknak megfelelően ezúttal is megrendezi az OTP Bank – Bozsik-program Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivált és a Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program országos döntőjét. Az OTP Bank Bozsik Intézményi Program hagyományosan két nagy fesztivált rendez évente: egyet a tanév nyitásakor, egyet pedig a tanév zárásakor.

A szombati tanévzárón a középiskolások bajnoksága, a Fair Play Cup döntőjének részvevőivel együtt mintegy 800 óvodás és iskolás gyermek focizhat Telkiben. 

A tanévzáró fesztiválon 20 megye 246 körzetéből 20 csapat, kétszáz 10-14 év közötti leány és fiú mellett, a grassroots fesztiválon további kétszáz 7-9 éves kisiskolás és kétszáz 5-6 éves óvodás gyermek vesz majd részt.  A kisebbekkel párhuzamosan pályára lépnek az idősebbek is: a középiskolások Fair Play Cup versenysorozatának döntőjébe a tanévi selejtezőkben legjobbnak bizonyult nyolc leány és nyolc fiú csapat jutott, ők küzdenek meg majd a végső győzelemért.

A Fair Play Cup Országos Döntőjének csapatai

Lányok

Szigeti Veszedelem (Szigetvár)
Allstar (Hajdúdorog)
Bárkányi I. (Szécsény)
Balláb FC (Vác)
Közgazellák (Keszthely)
Besis Csajok (Kisvárda)
Gold Girls (Szekszárd)
Veres Lányok (Győr

Fiúk

Bolyai (Kecskemét)
MSZC Szemere (Miskolc)
BEG (Békéscsaba)
Dráva Völgye Barcs (Barcs)
Noszlopy (Veszprém)
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (Budapest)
Schiller Spieler (Pilisvörösvár)
LKG Biztató Jelek FC (Székesfehérvár)

Kiemelt fotó: MLSZ

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik