Magyar foci

Féltucat játékos távozik a Haladástól, Király Gábor sorsa is bizonytalan

Átalakul a szombathelyi csapat a másodosztályra.

Az NB II-ben kizárólag magyar futballistákkal számol az első osztályból kiesett Szombathelyi Haladás. Azt még nem tudni, ki irányítja ősztől a zöld-fehéreket – írja a klubhonlap. Megtartották a szezonzárót, ezt követően szabadságra mentek a játékosok, akik közül a légiósok biztosan nem térnek vissza Szombathelyre.

Így néz ki az NB I és az NB II mezőnye a következő szezonban
A Haladás és az MTK cserél helyet a ZTE-vel és a Kaposvárral.

A másodosztályban is lehet légiósokat foglalkoztatni, de a klubok nem élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen akkor teljes egészében elesnek a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásától

– mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója.

– Mi is így gondolkodunk. Légiósaink közül Michael Rabusic, Funsho Bamgboye és Galin Ivanov élő szerződéssel rendelkezik, bár hivatalos megkeresés egyikük iránt sem érkezett, tudjuk, hogy vannak érdeklődők. Rui Pedro kölcsönszerződése lejárt és Oleg Golodiuk, valamint Reagy Ofosu kontraktusa is megszűnt. Saláta Kornél szerződése is lejár, ő maradna, ám egyelőre légiósnak számít – Mészáros Karolhoz hasonlóan. Mindketten rendelkeznek magyar felmenőkkel, így minden bizonnyal hamarosan nem lesz akadálya a játékuknak.

Bosnjak Predrag is futballmagyar és Yurij Habovda is, ukrán védőnk magyar útlevéllel is rendelkezik. A magyar labdarúgók közül Király Gábor, Schimmer Szabolcs, Mohl Dávid és Halmosi Péter kontraktusa jár le június 30-án. Egyelőre nem tudom megmondani, mi lesz a sorsuk. Kölcsönjátékosaink – Pinte Patrik, Medgyes Zoltán, Tóth Dávid, Kovalovszki Máté, Petró Balázs, Kiss Bence – június 20-án velünk kezdik el a felkészülést. Ami az edzőkérdést illeti, több név is felmerült és a lejáró szerződésű Horváth Ferenccel is leülünk majd tárgyalni. Csütörtökön egyébként tulajdonosi taggyűlést tartunk, ahol a tulajdonosok meghallgatják a vezetőedzői beszámolót.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik