Magyar foci

Külföldre vágyik a magyar válogatottba meghívott támadó

Zsótér Donát jól érzi magát Újpesten, de egyszer kipróbálná magát légiósként.

Megírtuk: szerte Európában a záráshoz közelítenek a bajnoki szezonok, így Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szokásosnál korábban, már csütörtökön kihirdette az Azerbajdzsán elleni idegenbeli, és a Wales elleni hazai, júniusi Eb-selejtezőkre készülő keretet.

Újoncok és visszatérők Marco Rossi bő keretében
Az Azerbajdzsán és a Wales elleni Eb-selejtezőkre készül a válogatott.

Egyelőre harminckét játékost hívott meg, akik közül végül huszonhatan lesznek majd az utazó csapat tagjai. Az újpesti támadó, Zsótér Donát a bő keretben már szerepelt korábban, a bemutatkozására viszont eddig nem került sor.

– Jó érzés, hogy ott vagyok a tűz közelében, figyelnek rám – értékelt a játékos a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Beszélt arról is, odaférhet-e a szűk keretbe.

– A kapitány jól ismer, hiszen dolgoztunk együtt a Honvédnál. Természetesen örülnék, ha így alakulna, de ha mégsem, akkor sem leszek elkeseredett, még több munkára fog sarkallni.

Természetesen a jövő is szóba került.

– Jól érzem magam Újpesten, itt is minden adott a fejlődésemhez, de persze én is szeretnék egyszer külföldre eljutni. S mint a legtöbb labdarúgónak, a válogatottság az én vágyaim közül sem hiányozhat.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Olvasói sztorik