Magyar foci

Gyorsan reagáltak az újabb névváltozásra a Videoton-ultrák

Úgy látszik, Fehérváron szent a béke.

A Videoton tavaly nyáron Mol Vidire változtatta a nevét, de most azt is dobták, és idén nyártól Mol Fehérvárra keresztelték át a csapatot, és a címerüket is megváltoztatták ezzel együtt.

Az egy éven belüli második névváltoztatásnak többen örülnek, mint nem. A fehérvári ultrákat tömörítő RBD-csoport például nem járt meccsre az első névváltoztatás óta, távolmaradásukkal tüntettek a tradíciók mellett. A pénteki hírre azonban megnyugodtak, annak ellenére, hogy a Videoton után még a Vidi is kikerült a névből.

Közösségi oldalukon úgy fogalmaznak: „A VIDEOTON névért és címeréért, ezáltal a fehérvári labdarúgás legfényesebb tradíciójáért folytatott küzdelmünk szempontjából ez a változás egyértelműen nem jelent győzelmet sem megnyugvást számunkra. A mi célunk továbbra is változatlan, a mi csapatunk neve: VIDEOTON FC! A változást és annak irányát azonban apró pozitív jelzésként, egyfajta részeredményként avagy szándékként értelmezzük.”

Úgy látszik, nem bírták tovább és  Red-Blue Devils ultracsoport úgy döntött, ott akarnak lenni a Groupama Aréna lelátóján a Honvéd elleni  Magyar Kupa döntőn, ezért nem előbb, de pont 2019. május 25-től oldják fel a szervezett szurkolás bojkottját. Legalább nem csak egy, hanem két tábor üvölt teli torokból, így jó hangulat lesz a finálén, függetlenül attól, hogy az RBD akkor még MOL Vidi FC-nek szurkol majd.

Olvasói sztorik