Magyar foci

Rebrov: Sok új játékos nem lesz

A Ferencváros edzője a Nemzeti Sportnak mutatta meg azt az arcát, amit eddig talán kevésbé ismert a közvélemény. A televízió kamerái előtt mindig feszes, már-már szigorú tekintetű ukrán edző állítása szerint az edzéseken, és a magánéletben kifejezetten vidám, laza ember.

Kiderült, a családja kedveli a magyar fővárost, főleg a számukra szokatlan szaúdi kaland, az ottani más kultúra és nehezen viselhető hőség miatt élvezik Budapestet, ahol a 44 éves korábbi 75-szörös ukrán válogatottat rendre felismerik az utcán honfitársai és a Fradi-szurkolók is.

Az ukrán edző első felesége a mai napig Londonban él fiukkal, a 19 esztendős Dmitrijjel, aki édesapjához hasonlóan imádja a számokat és a labdarúgást. Ráadásul az angol fővárosban egy olyan suliba jár, ahol a különböző sportágakkal kapcsolatos elemzéseket tanulják, így még az is lehet, hogy egyszer majd ő is édesapja csapatának dolgozik majd elemzőként.

Rebrov második feleségével és két gyermekével Budán lakik, és már ismeri a kis „szökőutakat” is annak érdekében, hogy a reggeli dugóban gyorsabban eljusson a Népligeti edzőcentrumba.

Iskoláskoromban a matematika volt a kedvencem, a mai napig fejben számolok ki szinte mindent. Nem véletlenül mondogatom a játékosoknak az öltözőben, képezzék magukat, olvassanak, fejtsenek keresztrejtvényt, ne csak a televíziót vagy a telefonjukat bámulják. A labdarúgás leginkább fejben dől el, a pályán tizedmásodpercek alatt kell dönteni

– mondta Szerhij Rebrov a futballra térve. Elégedett a labdarúgó pályafutásával, hisz sok helyen megfordult, mindenhol hamar elfogadták, és a mai napig sok barátja van korábbi klubjainál.

A Fradi programjáról kiderült, a nyári szünet után csak a BL-selejtezőkre és a bajnokságra történő felkészülés kisebbik részét tölti Budapesten csapatával, hiszen a Fradi kétszer is Ausztriában edzőtáborozik majd.

Annak idején a Dinamo Kijevnél remekül bevált ez a ritmus. Vallom, a nemzetközi színtéren is bátor, kezdeményező futballra kell törekednünk. A kivárás semmi jóra nem vezet

– engedett belátást a nyári tervekbe az ukrán edző, aki hozzátette, „nem lesz hosszú a nyári szünet, de így van ez rendjén. A játékosok elmennek nyaralni, lazítani, mi a klub vezetőivel már azon agyalunk, kit lehetne a keretbe hozni, ki lehetne a segítségünkre a jövőben. Sok új játékos nem lesz, legfeljebb három-négy labdarúgó érkezhet.”

Olvasói sztorik