Magyar foci

15 pécsi szurkoló ellen emelt vádat az ügyészség

Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, akik közül tavaly májusban akadt, aki a  a rendőrökre támadt.

2018 májusában a PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzés 90. percében még döntetlenre állt. A  hazai csapatnak a feljutáshoz győznie kellett volna. Aztán történt, ami történt: a 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére – lesre hivatkozva – érvénytelenítette a pécsiek találatát. Itt lehet megnézni a meg nem adott gólt.

Nem adták meg a gólt, óriási balhét csaptak a pécsi drukkerek
Felháborodott szurkolók özönlötték el a pályát. Elúszhatott a bajnoki cím és a feljutás.

A szurkolók felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti „B szektorból” ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre, majd leszakították a kerítés kapuját bementek a pályára. Szidalmazták a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.

A szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket „felelősségre vonják”, de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket, az egyik vádlott belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére.

Nos, erre a sportpályára nem illő jelenetsor végére tett pontot a Baranya Megyei Főügyészség. A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!