Magyar foci

Horváth Ferenccel, de a csapat felét lecserélve képzelik el a jövőt a Haladásnál

A légiósok szerepeltetéséről lemondanak, de több magyar játékos szerződése is lejár.

Honlapunk információi szerint, amennyiben az Illés Béla nevével fémjelzett Halmil Kft., akár egy forintért is, nem tudja átadni, a szombathelyi focicsapatot működtető cég többségi tulajdonát egy tőkeerős befektetőnek, akkor az NB II-ben is szeretnék megtartani Horváth Ferencet a csapat vezetőedzőjének.

Halmai Gábor, aki szintén tulajdonos a Halmilben, a Digi Sport Reggeli Start című adásában korábban azt mondta, hogy elégedettek a vezetőedzővel, így a döntés nem meglepő.

Horváth Ferenc szerződése a szezon végén lejár, így nem elég csak a szombathelyi vezetők szándéka.

A csapat tulajdonosai arra készülnek, hogy az MLSZ támogatását maximálisan kihasználva, csak magyar játékosokat foglalkoztatnának az NB II-ben.

– 24 magyar játékossal van szerződése a Haladásnak (kölcsönben van: Tóth Dávid és Petró Balázs Győrben az ETO-nál, Tóth Martin és Medgyes Zoltán Siófokon, Kovalovszki Máté Mosonmagyaróváron, Kiss Bence Kazincbarcikán) – mondta Tóth Miklós ügyvezető, a Szombathelyi TV Aréna című műsorában.

A Nyugat.hu úgy tudja, a mostani idény végéig van szerződése Mohl Dávidnak, Király Gábornak, Bolla Gergőnek, Bosnjak Predragnak, Schimmer Szabolcsnak és Halmosi Péternek, de lejár Priskin Tamás kölcsönszerződése is. Azt, hogy közülük kikre számítanak, jelenleg nem lehet tudni.

Ugyancsak június 30-ig van megállapodás Saláta Kornélnak, neki azonban van plusz egy év opció, ráadásul a magyar felmenők miatt szerepelhet az NB II-ben is.

A tervek szerint a Haladás az összes légiósát eladja, vagy kölcsönadja.

Kiemelt fotó: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik