Magyar foci

Az MLSZ-nél reklamál a Budapest Honvéd

Még mindig a „furcsa tizenegyes" a téma...

A szezon egyik legfurcsább jelenete is kellett ahhoz, hogy a DVTK életben tartsa bennmaradási reményeit az utolsó forduló előtt: a Honvéd csatárát, Danilót egy lelátóról érkező sípszó zavarta össze, amire azt hitte, hogy a játékvezető fütyült, ezért Vernes oldalszabadrúgását kézzel próbálta megfogni. Berke játékvezető kezezés miatt azonnal a tizenegyespontra mutatott, a csatárnak pedig reklamálásért sárgát is adott. Vernes Richárd értékesítette a büntetőt, majd őrült meccsen 4-4 lett a végeredmény, amivel a Diósgyőr elmozdult a kiesőzónából és feljött a 10. helyre.

A Budapest Honvéd nem törődik bele a döntésben. A fővárosiak ma délután jelezték, levélben fordulnak a szövetséghez.

Berke Balázs játékvezető általános megdöbbenésünkre tizenegyest ítélt, noha véleményünk szerint a sípszó minimum félreérthetővé tette a szituációt, s mivel a rúgást követően hangzott el, ezért a szabadrúgás elvégzésének jogszerűsége is kérdéses. Ha pedig a szabadrúgás nem volt szabályos, akkor a tizenegyest sem lehetett volna megítélni.

A Honvéd vezetősége megvizsgálta a különböző lehetőséget, s azzal a klubvezetés is tisztában van, hogy a történtek nem jelentenek óvási alapot, ennek ellenére levélben fordultunk Dr. Csányi Sándorhoz, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökéhez, amelyben azt kérjük, hogy vizsgálják felül az ilyen és ehhez hasonló eseteket, továbbá, hogy miként lehetne utólagosan kezelni ezeket a helyzeteket.

olvasható a közleményben.

A Honvéd egyébként azért is fájlalja az esetet, mert szerintük az előző szezon végén is volt egy kétes ítélet, amely befolyásolta a bronzérem sorsát, és a mostani szituáció is hatással lehet a dobogós helyezésre, illetve a kiesésre is.

A Honvéd arra kéri az MLSZ-t,  vizsgálja meg, a jövőben hogyan lehetne a hasonló helyzeteket orvosolni.

A vitatott eset:

 

Kiemelt fotó: Budapest Honvéd Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik