Magyar foci

„Tegyük fel, hogy Illésék az első futóbolondnak odaadják a Haladást”

Az egyik alapító szerint azonban az Illés Akadémiától nem akarnak megválni.

Forrnak az indulatok Szombathelyen. A szurkolók nehezen fogadják el, hogy a csapat kiesett az élvonalból.

Közösségi oldalán szólalt meg Czeglédy Csaba, a város korábbi sportért felelős alpolgármestere, akinek oroszlánrésze volt abban, hogy a Haladás 2004-ben Bíró Péter távozás után megmenekült, majd négy év után visszajutott az élvonalba.

Czeglédy ott volt az Illés Akadémia alapításánál is.

Sajnálom, hogy igazam lett… És még inkább sajnálom, hogy semmi nem történt. Vártuk a csodát, és senki nem tett semmit.

 

Szerintem a gond nagyobb annál, mint gondolnánk.

 

Tegyük fel, hogy Illésék az első futóbolondnak odaadják a klubot, vagy ha nem lesz ilyen, megszerzi a tulajdonrészüket a város (ez nem ördögtől való, hiszen 15 éve is a város tulajdonában volt a klub, ez biztosította a stabil és nyugodt körülményeket, valamint a 4 éven belüli feljutást, továbbá a Paks csapata is a város tulajdonában van – ha pedig valaki azzal jön, hogy nem közügy a Haladás, akkor téved, ha pedig azzal, hogy nem szabad közpénzt tenni a labdarúgásba, akkor ajánlom figyelmébe a mai magyar valóságot, amitől Szombathelyen sem tudunk elvonatkoztatni)

– írta posztjában a politikus, majd Illés Béláék terveiről is szólt.

Azonban Illésék nem fogják önként az akadémiát átadni. Már pedig én is, aki az akadémia egyik alapítója voltam, és még sokan mások, úgy képzeltük el a szombathelyi labdarúgás jövőjét 2006-ban, hogy a csapat és az utánpótlásképzés egy egységet képez. Azonban Illésék kimazsolázzák most maguknak az akadémiát. A nagycsapat nekik mindig csak egy teher volt. Most hát megszabadulnak tőle, és köszönik szépen, de az akadémiát – ami közvagyonból vált magánvagyonná – megtartják maguknak.

A posztban többek között azt állítja, hogy az akadémia vezetői szétverték az anyaegyesület HVSE utánpótlását, és az Illés Akadémia sem képes ellátni a feladatát, hiszen nem ad megfelelő minőségű játékosokat a nagycsapatnak.

Szerinte Illés Béláéknak vissza kéne adni a csapatot és az akadémiát a városnak, majd megemlíti Artner Tamás nevét, akinek 2000-ben elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a csapat újra talpra tudott állni.

Czeglédy-ügy

Czeglédy Csaba ellen 6 milliárd forintos költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség, de az ellene folyó eljárást meg kellett szüntetni, miután a DK európai parlamenti képviselőjelöltjeként mentelmi joga lett, és azt nem függesztette fel a Nemzeti Választási Bizottság. Arról, hogy egyáltalán mikor kerül bíróság elé az ügye, továbbra sincs hír.

Kiemelt kép: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Olvasói sztorik